Couturier Peter Rommers noodgedwongen te verhuizen

woensdag 27 november 2013

Peter Rommers gaat zijn winkel annex atelier aan de Westerdoksdijk in Amsterdam sluiten. Rommers verhuisde ruim vier jaar geleden van De Lairessestraat naar het nieuwbouwpand aan het IJ in de verwachting dat zich in de loop der tijd meer hoogwaardige winkels zouden vestigen.

“Ik verwachtte dat het de nieuwe P.C. Hooftstraat zou worden,” vertelt Rommers. “Het is een prachtige buurt met een vrij uitzicht en parkeermogelijkheden, maar helaas is de gehoopte loop uitgebleven. Hoe ernstig ik ook verknocht ben aan dit pand, ik kan niet langer wachten. Hoewel ik genoeg klanten heb, is de huurprijs te hoog geworden. Met pijn in mijn hart heb ik besloten om de winkel te sluiten.”

Het huurcontract loopt in juli af, maar Rommers heeft de winkel per direct in de verhuur gegooid. De zoektocht naar een nieuw pand in de binnenstad van Amsterdam is inmiddels gestart. Het liefst wil de couturier terug naar de grachtengordel. “Ik wil weer zichtbaar zijn,” legt de couturier uit. “Dit pand telt 52 ramen, alleen kan men er niet doorheen kijken vanwege de weerspiegeling van het daglicht. Ik heb er alles aangedaan: betere verlichting, andere etalages, maar het werkt niet. Het is een glazen put.”

Terug naar de grachtengordel

Om een nieuwe doelgroep aan te spreken en mijn bestaande klanten beter te kunnen bedienen, wil Rommers aan of rondom de grachten zitten waar toeristen en mensen langslopen. Door op een toegankelijkere plek te zitten, hoopt de couturier de drempel voor klanten te verlagen. “Veel mensen zijn niet gewend om kleding op maat te laten maken. De drempel om de winkel binnen te gaan is daardoor ontzettend hoog. In de Prinsenstraat, waar ik begonnen ben, was ik zichtbaarder en stapten mensen sneller naar binnen.”

Ook kijkt Rommers ernaar uit om zich weer volledig te kunnen focussen op zijn collectie. “We hebben van alles geprobeerd om klanten naar de winkel te trekken: nieuwsbrieven, kortingsvouchers, exposities. Als ontwerper kan ik beter uit de voeten als ik straks weer kan investeren in personeel en mij volledig op mijn collecties kan richten. Ik wil groeien, ik wil door,” aldus Rommers.

Naar aanleiding van de verhuizing start Peter Rommers vandaag met een uitverkoop tot 75 procent. De couturier roept klanten op om geschikte winkelpanden te tippen.

Peter Rommers studeerde aan de Kunstacademie in Utrecht en rondde zijn opleiding in 1981 af. Na zijn afstuderen werkte hij als ontwerper/stylist en later als hoofd styling bij verschillende modefabrikanten in binnen- en buitenland. In 1995 begon hij zijn eigen label.