De favorieten van... Elise van Wonderen

vrijdag 04 oktober 2013

Elise van Wonderen houdt van joggingpakken en op een feestje draagt ze graag een jurk met hoge hakken. De eigenaresse van Modemusthaves.com heeft speciale herinneringen aan de verjaardag waarop ze een gouden paillettenjurk droeg.

Wie: Elise van Wonderen. Twee jaar geleden startte de toen 24-jarige haar webshop Modemusthaves.com. Inmiddels werken er tien medewerkers voor het bedrijf van de alumna van het Amfi (Amsterdam Fashion Institute). De webwinkel heeft 52.000 likes op Facebook. De app van Modemusthaves stond twee weken lang op nummer 1 in de categorie Lifestyle van de App Store.
Modemusthaves "De meeste kleding die ik draag is van Modemusthaves. Als ik ga winkelen verlaat ik mijn bureau en wandel naar onze showroom. Ook commercieel is het handig dat ik kleding draag die bij Modemusthaves te koop is, ik maak gelijk reclame voor de site.”

Etalagepoppen “Voor inspiratie voor Modemusthaves reis ik het liefst naar grote steden, waar ik snuffel in leuke boetieks. In Amsterdam ga ik naar de Negen Straatjes, in Parijs naar Le Marais. Tijdens het winkelen let ik op trends, kleuren en materialen. En ik heb een tic voor etalagepoppen. Het valt me bijvoorbeeld op dat de poppen vaak met hun armen naar de zijkant staan.”

New York “De stad heeft alles: internationale ketens, winkels van designers, kleine boetieks en de prijzen zijn ook veel gunstiger dan in Nederland.”

Marc Jacobs “Ik draag H&M voor de basics, gecombineerd met een mooie blazer van Zara, accessoires van Modemusthaves en een tas van Marc Jacobs. Ik wil nog meer designertassen kopen, van Chanel, Céline of Balenciaga. Omdat het niet goedkoop is zoek ik echt naar het ultieme model. De zoektocht zelf is al leuk, samen met mijn zus of vriendinnen.”

Accessoires “Ik kan niet zonder. Met goede accessoires maakt het niet uit wat je draagt. Met de trui van je vriend en een mooie ketting, zie je er toch hip uit. Momenteel draag ik graag een grote statementketting of juist een heleboel verschillende dunne kettinkjes. Ook heb ik een verzameling ringen om. Ik zoek iedere dag andere accessoires uit.”

Sleehakken “Samen met een shortje met panty, een oversized zwarte trui en grote oorbellen. Aan mijn kledingstijl kun je zien waar Modemusthaves voor staat. Toen ik net begon met de webshop werkte ik vaak ’s nachts, dus dan trok ik ook vaak een joggingsjumpsuit aan.”

Joggingpak “Als ik thuiskom duik ik mijn inloopkast in, doe ik mijn accessoires af, hakken uit en joggingpak aan. Mijn bankhang-outfit moet wel goed op elkaar afgestemd zijn. Net als mijn slaapkleding en lingerie. Als ik een zwarte bh draag, moet er ook een zwart broekje, zwarte sokken en hemdje bij. Die gewoonte heb ik van mijn moeder overgenomen.”

Gouden paillettenjurk “Ik kocht de jurk voor mijn éénentwintigste verjaardag. Het was een groot feest, want mijn zus werd vijfentwintig en mijn vader zestig jaar. Nu zijn kledingstukken van pailletten gangbaarder dan vijf jaar geleden, toen dacht iedereen: ‘wauw een paillettenjurk!’. Als ik de jurk zie hangen in mijn inloopkast krijg ik nog altijd een heel speciaal gevoel.”

Dresscode cocktail “Ik hou van feestjes met vrouwen in jurken – lang of kort – met hakken en mooi haar. Mannen in een pak natuurlijk. In steden als New York is het heel normaal om je op te tutten voor een feestje, hier trekken veel meiden gewoon een vest aan.”