De favorieten van... Lotte Mostert

vrijdag 06 december 2013

Lotte Mostert draagt altijd hakken en gaat niet de deur uit zonder haar verzameling sieraden. De collection manager en product developer van Haider Ackermann en Ann Demeulemeester heeft met zichzelf afgesproken dat ze er altijd netjes uitziet. In joggingbroek naar de supermarkt is uit den boze.

Basics

Wie: Lotte Mostert. Na haar deelname aan Lichting 2011, maakte Mostert, afgestudeerd aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag, een vliegende start. Haar kleding was te zien in het Gemeentemuseum Den Haag. Sinds twee jaar werkt ze voor Haider Ackermann en Ann Demeulemeester in Antwerpen als collection manager en product developer.
“Ik winkel bijna nooit. Winkelcentra vind ik veel te druk, ik word er gek van. Als ik in de stad ben, speur ik doelgericht naar basics. Die zoek ik vooral bij Cos, H&M en Zara. Als ik iets koop let ik vooral op de pasvorm, de stoffen en de afwerking. Ik draag ook veel van Haider Ackermann en Ann Demeulemeester, waar ik voor werk.”

Hema “Mijn sokken koop ik altijd bij de Hema. Zwarte, katoenen sokken. En panty’s ook trouwens.”

Marktplaats “Daar zoek ik naar vintagekleding, unieke stukken. Van mij hoeft mode niet mainstream te zijn. Ik vind het belangrijker dat de kwaliteit van een kledingstuk goed is, dan dat het hoog modisch is. Verder koop ik nauwelijks iets online, ik gebruik webshops vooral om te kijken.”

Accessoires “Zonder mijn verzameling armbanden, kettingen en ringen ga ik de deur niet uit. Eén van de ringen kreeg ik van mijn ouders toen ik achttien werd. Ook kreeg ik van mijn opa en oma een ring. En sieraden die ik van mijn moeder kreeg die zij weer van haar moeder had gekregen. Ook de kettingen die ik kreeg van mijn vriend en beste vriendinnen heb ik altijd om. Zelf kocht ik ook accessoires die stammen uit begin 1900.”

Haider Ackermann “Mijn favoriete kledingstuk is een broek van Haider Ackermann uit de zomercollectie van dit jaar. Ik draag de broek bijna dag en nacht. Als ik ‘m draag, voel ik me compleet. Het is een fijn model, baggy en hoog. De stof blijft mooi en is makkelijk schoon te houden.”

Hakken “Ik loop altijd op hakken. Schoenen met een hak maken je outfit af. Ik ben al vrij lang, maar goede schoenen verlengen mijn benen. En hakken zorgen voor een mooie houding. Het liefst zou ik ze ook thuis aanhouden, maar dat maakt te veel lawaai voor mijn buren.”

Netjes “Als ik ergens een hekel aan heb, zijn het joggingpakken. Ik snap best dat mensen thuis even wat comfortabels aantrekken als ze moe zijn. Maar niet dat ze daarmee dan ook naar de supermarkt lopen. Het zorgt voor een onverzorgd straatbeeld, ik ben er fel op tegen. Ik heb met mezelf afgesproken dat ik er altijd netjes uitzie.

Antwerpen “Ik woon er nu een aantal jaar. Het is een fijne stad. Echt Belgisch. Vergeleken met Nederlanders zijn de Belgen terughoudender. In Nederland moet alles snel, in België kan het op zijn tijd. Zo worden gevels minder snel gerenoveerd, dat zorgt voor een ander straatbeeld.”

Parijs “Ik kom ook graag in Parijs, vooral voor werk. Daar ontmoet ik veel internationale mensen, dat vind ik één van de leukste kanten van mijn baan. We showen natuurlijk ook in Parijs. Het is elke keer weer speciaal als er zeshonderd à zevenhonderd gasten komen om naar de collectiepresentatie te kijken. De volgende show is de mannencollectie, in januari.”