De favorieten van... Souraya Bouwmans-Sarraf

vrijdag 07 maart 2014

Sinds Souraya Bouwmans-Sarraf directeur is van het Amsterdam Fashion Institute (Amfi), is haar kledingstijl veel creatiever geworden. In functie draagt ze immer een zakelijke outfit. Haar Prada-tas sleept ze mee naar al haar afspraken.

Wie: Souraya Boumans-Sarraf
Ze werd geboren in Beiroet, studeerde geschiedenis aan de Vrije Universiteit Brussel en volgde daarna een MBA-opleiding aan de Nimbas Graduate School of Management. Sinds 1 januari 2011 is ze directeur van Amfi. Daarvoor was ze International Business Development Manager bij de Randstad Group.
Prada "Een maand geleden kwam ik voor het eerst in de Prada-flagship store in Tokio. Het hele concept klopt: de architectuur, de collecties zelf, het personeel. Zonder dat iets wordt aangeprezen, word je als consument toch aangemoedigd om de collectie te kopen. Een prachtige winkel."

Stockholm "Zweden zijn heel modebewust. En wat ik zo leuk vind: als mensen in Stockholm naar een feestje gaan, zien ze er ook uit alsof ze naar een feestje gaan. New York en Berlijn vind ik ook heerlijke steden waar ik goed kan slagen. Ik heb daar vrienden wonen. Ik reis veel en winkel vooral in het buitenland, dus de Nederlandse retailers zien mij niet zo vaak."

Tips "Als ik naar een nieuwe stad ga, vraag ik altijd aan inwoners of aan collega's waar ik moet wezen. Ik laat me naar de plekken sturen die zij aanprijzen."

Individuals "Als ik andere modeacademies bezoek draag ik graag iets van Individuals, het label van onze studenten. De naam van de student die het heeft ontworpen staat in het kledingstuk, dat maakt het heel persoonlijk."

Filippa K "Een prettig merk om te dragen, ook in mijn vrije tijd. De stijl is sober en basic. De items zijn duurzaam en het merk zet zich in voor goede arbeidsomstandigheden."

Prada-tas "Die sleep ik overal mee naar toe. Hij is al op heel veel plekken geweest. Bij iedere reis heb ik ook mijn koffer van Rimowa bij me. Als ik mijn aluminium koffer zie, krijg ik meteen reiskriebels."

Alexander McQueen-jurk "Ik kocht de jurk in Londen, toen ik daar was met Leslie Holden, hoofd van de afdelingen fashion & design en fashion & management bij Amfi. We gaan een paar keer per jaar samen op reis. Het was de eerste keer dat ik, als nieuwe directeur, een afstudeersessie meemaakte en daar kocht ik de jurk voor. Als ik 'm nu zie hangen denk ik nog altijd aan die eerste Amfi Transit, zoals ons graduation event heet."

Jasje "In mijn vrije tijd draag ik jeans, T-shirts en blouses, heel casual. Maar op mijn werk zou ik nooit een spijkerbroek dragen. Ik ga zakelijk gekleed, altijd een jasje, meestal een jurk. Sinds ik bij Amfi directeur ben, is mijn stijl wel creatiever geworden. Ik raak geïnspireerd door alle modemensen die ik de hele dag om me heen heb. Voorheen was mijn stijl afstandelijker en droeg ik vaak mantelpakken."

Karl Lagerfeld "Ik vind hem één van de inspirerendste personen uit de modebranche. Zo knap dat hij zichzelf steeds opnieuw uitvindt. Hij is in de zeventig en komt nog steeds met nieuwe en vernieuwende creaties."

Tijdschriften "Overal waar ik kom duik ik een boekenwinkel in. Ik koop vaak lokale bladen, maar bijvoorbeeld ook Vogue USA of Harpers Bazaar. Ik houd van variatie."

Foto Souraya Bouwmans-Sarraf groot: Peter Stigter