Dior boekt forse winststijging in H2 en boekjaar 2013

vrijdag 14 februari 2014

Dankzij groei in de lederwaren, accessoires, en dames en heren collecties, rapporteerde het Franse modehuis in de tweede helft van het afgelopen boekjaar een winst van 108 miljoen euro, een stijging van 31 procent ten opzichte van dezelfde periode het jaar ervoor. De omzet steeg in die periode met 20 procent naar 1,02 miljard euro.

2013 is topjaar voor Raf Simons

Voor Raf Simons, de Belgische ontwerper die in 2012 werd aangenomen als artistiek directeur van de haute couture, dames ready-to-wear en accessoire collecties, is het een grote overwinning. Dior CEO Sidney Toledano huldigde het talent en de succesvolle bijdrage van Simons aan de 'uitmuntende' resultaten in een interview met Women's Wear Daily.

"Hij gaf veel moderniteit, maar baseerde het altijd op de sterke savoir faire van het huis," zei Toledano. "Nu zien we het volledige effect daarvan."

Ontwerpen zoals de Diorissiomo, Lady Dior en Miss Dior tassen waren het afgelopen jaar een groot succes. Ook de sieraden van Victoire de Castellane, met name de Tribal pareloorbellen, werden in razend tempo verkocht, aldus Toledano.

In het vierde kwartaal steeg de omzet met 14,4 procent naar 389 miljoen euro. Het Dior winkelnetwerk genereerde in deze periode een groei van 22 procent.

Dior opende het afgelopen jaar 21 verkooppunten en sloot het jaar af met zo'n 200 winkels. Deze maand opent het merk ook een boetiek aan de PC Hooftstraat in Amsterdam.

Het volledige boekjaar 2013 leverde een omzet van 1,42 miljard euro op, een stijging van 14 procent ten opzichte van 2012. De winst steeg met 26 procent naar 165 miljoen euro.