Dual brand stores ColourToColour gaan sluiten

woensdag 20 november 2013

Medio oktober hing al een briefje op de etalageruit van de dual brand store van G-star en Adidas Originals - genaamd ColourToColour (CTC) - in Amsterdam: 'closing down'. Sydney Koster van de Gebroeders Coster BV laat nu weten dat bij alle vestigingen van CTC momenteel een opheffingsuitverkoop is. Per pand kijkt de retailorganisatie naar een nieuwe invulling.

De reden om te stoppen met het concept is volgens Koster dat de Adidas Originals stores weer in handen zijn van Adidas zelf, en niet meer in het bezit van de Gebroeders Coster. "Het was daarom niet meer interessant om de dual brand stores te blijven voeren. Het concept was echt gemaakt op de merken Adidas en G-star," aldus Koster tegen FashionUnited.nl.

Gebroeders Coster sluit ColourToColour-winkels

Het concept, met twee merken in één winkel, werd in 2011 gelanceerd door de Gebroeders Coster BV, een retailorganisatie met monobrand franchisestores voor andere andere Petrol Industries en Dockers. Adidas Originals en G-star gingen niet met elkaar in zee, enkel met Coster. Het retailbedrijf beheert CTC door middel van een franchiseconcept.

De ene kant van het winkelpand bestond uit een Adidas Original store, aan de andere kant een G-star Raw ruimte en in het midden een gele streep, een neutrale zone, waar consumenten kunnen passen en afrekenen. Ook werden de collecties daar gecombineerd op de paspoppen. De kleuren en de sportieve modecollecties van Adidas en de rauwheid en stoerheid van G-star, moesten elkaar aanvullen.

Momenteel zijn er drie CTC-winkels: in Amsterdam, Amstelveen en Nieuwegein. In het pand in Amstelveen opent de Gebroeders Coster op 17 januari een nieuwe vestiging van G-star Women. Het gaat om de tweede winkel van het jeansmerk in Nederland dat speciaal gericht is op vrouwen.