Eerste Nederlandse winkel voor Spaans merk Pili Carrera

dinsdag 04 februari 2014

Ouders die hun dochters in de jurkjes van prinses Amalia, prinses Alexia en prinses Ariane willen steken, kunnen vanaf nu terecht in de eerste Nederlandse winkel van Pili Carrera. Het Spaanse kindermodemerk dat naast de Nederlandse prinsessen ook de vorsten in de dop van Denemarken kleedt, heeft een winkel geopend in de Amsterdamse Herenstraat.

Het Galicische bedrijf is momenteel bezig met een internationaal uitbreidingsplan. Het kindermodemerk opende onlangs winkels in Genève, Sjanghai en Casablanca. In een persbericht zegt Pili Carrera voornamelijk te focussen op de Latijns-Amerikaanse markt. Maar het bedrijf ziet ook kansen in China. Vorig jaar opende Pili Carrera een eerste winkel in het Aziatische land. Dat smaakt naar meer: het bedrijf heeft plannen voor meer winkelopeningen in grote steden in China.

Spaans kindermodemerk Pili Carrera opent Nederlandse winkel

Het merk sinds 1963 gevestigd in Pontevedra. Toen begon de familie Carrera met de ontwikkeling van knitwear voor baby's. In 1991 opende het kindermode merk een eerste flagshipstore in Vigo. Momenteel heeft het merk meer dan dertig winkels in Spanje. In totaal is Pili Carrera aanwezig in tien landen.

In Nederland kreeg Pili Carrera naamsbekendheid op 30 april 2013. Prinses Amalia, prinses Alexia en prinses Ariane droegen tijdens de inhuldiging van koning Willem-Alexander jurken van het Spaanse modemerk. Hoe het merk het voor elkaar krijgt dat kleine royalty's de kledingstukken van het Spaanse merk aantrekken, wil Pili Carrera niet verklappen. "Op dit punt willen we discreet zijn, vanwege de Koninklijke families. Hoe dan ook, zoals we in verschillende media hebben gezegd, we sturen onze catalogus naar het koninklijk huis als onderdeel van ons PR- beleid," zei Salomé Carrera, directeur van het kindermodemerk, in oktober 2013 tegen FashionUnited.es.

Carrera - dochter van de oprichters - heeft vertrouwen in de kindermodemarkt. "Mode voor kinderen wordt steeds prominenter in de mode-industrie. En de gemiddelde uitgaven per kind nemen aanzienlijk toe. Dit heeft onze uitbreidingsplannen vergemakkelijkt."

Pili Carrera is een merk met luxueuze kinderkleding, geschikt voor feesten en bruiloften. Het label heeft een klassieke stijl.