FashCom neemt webshops van ShopWorks over

woensdag 19 februari 2014

FashCom neemt per direct de webshops boxershorts.nl en thebagstore.nl over van e-commercebureau ShopWorks. De e-tailer is al eigenaar van gespecialiseerde webshops boxers.nl, sokken.nl en zwembroeken.nl en wil met de overname zijn positie binnen de heren ondermodemarkt versterken en een nieuwe tak aanboren: damestassen.

Volgens Stijn Kruijssen, mede-oprichter van FashCom, sluiten de webshops naadloos aan bij het kwaliteit- en servicegerichte internetbedrijf. "ShopWorks heeft bij de webshops de nadruk gelegd op een uitstekende service. Daarom passen de shops perfect binnen onze filosofie,” aldus Kruijssen in een verklaring.

ShopWorks beëindigt zijn retailactiviteiten

Met de overname komt een einde aan de retailactiviteiten van ShopWorks. De dochteronderneming van de NetWerk Groep zette een aantal jaar geleden de shops op om aan den lijve te ondervinden hoe het ontwikkelen en exploiteren van webshops werkt. "Nu de shops groeien naar een behoorlijke omzet, is het tijd om deze verder te laten groeien bij een partij met e-commerce als core business,” aldus Björn Simmelink, financieel directeur van de NetWerk Groep, in een verklaring. “De kennis die we hebben opgedaan met het runnen van de webshops is zeer nuttig geweest voor onze andere werkmaatschappijen."

De overname is de eerste voor FashCom. Het bedrijf wil de komende jaren meer shops aan zijn portfolio gaan toevoegen in de vorm van overnames en nieuwe lanceringen. De afgelopen jaren investeerde de e-tailer in generieke domeinnamen als schoenen.nl, cadeaus.nl en spijkerbroeken.nl.

FashCom werd in 2011 opgericht als afsplitsing van affiliate publisher Four People. Het bedrijf richt zich op de online mode-industrie met eigen webshops als boxers.nl en sokken.nl en affiliate portals, waarvan jurkjes.nl de belangrijkste is. Het bedrijf heeft kantoren in Amsterdam en Nijverdal.