HenriŽtte Tilanus in finale H&M Design Award

dinsdag 14 januari 2014

Nederlandse modestudente Henriëtte Tilanus is een van de finalisten in de H&M Design Award 2014. In totaal staan er acht finalisten in de finale om de hoofdprijs. De winnaar krijgt 50.000 euro, de winnende collectie wordt geshowd tijdens Stockholm Fashion Week en geselecteerde items uit de collecties zullen in augustus in winkels van H&M liggen.

Nederlandse modestudente is een van de acht finalisten van de H&M Design Award

De 23-jarige Henriëtte Tilanus is geboren in Nijmegen en studeerde af aan ArtEZ in Arnhem. Haar collectie heet 'Let The Dust Settle in' en is geïnspireerd op Lady Edith Sitwell (1887-1964), een eenzame Britse schrijfster, bekend om haar excentrieke voorkomen. De jonge ontwerpster experimenteerde met materialen door te borduren op plastic en het gebruik van bloemen gemaakt van gevonden voorwerpen. Afgelopen zomer won Tilanus met dezelfde collectie de modeprijs Lichting.

De 8 finalisten, die zijn gekozen uit een shortlist met 26 studenten, wonnen elk al 5000 euro. De jury bestaat dit jaar uit de ontwerper Erdem, de actrice Michelle Dockery, stijlexpert Michelle Harper, de executive fashion editor van de Vogue Groot Brittannië Serena Hood, senior fashion editor Vogue Italië Sara Maino, H&M’s hoofd creatief design Ann-Sofie Johansson en H&M’s creatief adviseur Margareta van den Bosch.

“Ik ben heel erg enthousiast over de finalisten van de H&M Design Award 2014. Ze hebben allemaal een unieke, geheel eigen creativiteit, indrukwekkende technische vaardigheden en een visie om fashion verder te brengen. Ik kijk enorm uit naar de finale en ben heel erg benieuwd wie de uiteindelijke winnaar zal zijn,” zegt Ann-Sofie Johansson, hoofd creatief design van H&M.

In 2013 won studente Minju Kim de H&M Design Award. In 2012 was Stine Riis de winnares.