Lingerielabel Supertrash geprezen in Groot-BrittanniŽ

vrijdag 06 december 2013

Madame Supertrash mag zich 'New designer of the year' noemen. Het lingeriemerk heeft in de Freemasons Hall in Londen de award voor het beste nieuwe merk, in ontvangst genomen tijdens de UK Lingerie Awards, een prijs voor belangrijke personen uit de lingerie-industrie, waaronder ontwerpers en retailers. "Het voelt als een kroon op ons werk," zegt Supertrash-eigenaresse Olcay Gulsen.

De collecties van het Nederlandse label Madame Supertrash kenmerken zich door combinaties van stoffen als kant, latex, chiffon en zijde. Gulsen: "Het is sexy, vrouwelijk en powerful tegelijkertijd.”

Supertrash kwam voor het seizoen herfst- en winter 2012 voor het eerst met de lingerielijn, genaamd Madame Supertrash. Een half jaar na de lancering van Madame Supertrash breidde Gulsen het merk uit met badmode. "We besloten om het als een apart merk te lanceren. We benaderden alleen lingeriewinkels, dat was een compleet nieuwe branche voor ons," zei Gulsen vorig jaar tegen het Britse modevakblad Lingerie Insight. "Het is mijn droom om een keten van lingeriewinkels te openen."

Supertrash wint UK Lingerie Award

De UK Lingerie Awards zijn voor de derde keer uitgereikt. Twaalf juryleden bepaalden waar de 22 titels naar toe gingen. In de jury zitten onder andere: Taya de Reyniès, directeur van de lingerie en badmodedivisie bij beursorganisatie Eurovet en Sharon Webb, lingerieinkoper bij Debenhams.

"De lijst met winnaars staat dit jaar vol met talent. We vonden veel creativiteit en doorzettingsvermogen in de lingerie-industire. Het ontwerpen en verkopen van lingerie kan een lastige business zijn, maar we hebben de juiste mensen geëerd, zij zijn de beste in hun vak," zegt Sarah Blackman, redacteur bij Lingerie Insight en jurylid.

Gossard won de prijs voor Lingeriemerk van het jaar. Rigby & Peller mag zichzelf de beste lingerieretailer noemen. De beste zelfstandige ondermodedetaillist is Dolci Follie in Londen. Consumenten konden ook stemmen. Britten shoppen het liefst hun lingerie bij Debenhams. Janet Reger is het favoriete merk van Britse consumenten.