M Missoni thuis in Milaan

vrijdag 25 september 2009

Aan de vooravond van de fashion week in Milaan heeft M Missoni voor het eerst een eigen winkel in het thuisland geopend; aan de Corso Venezia in Milaan. Het is de achtste M Missoni boutique (franchisefilialen niet meegerekend).

Aan verkooppunten ontbreekt het niet: M Missoni heeft er ruim 1000 wereldwijd. Het merk wordt onder meer verkocht bij bekende warenhuizen als Saks Fifth Avenue, Neiman Marcus, Harrods, Selfridges, Galeries Lafayette, La Rinascente en Attika. Maar het eigen retailkanaal van M Missoni staat nog in de kinderschoenen. De Valentino Fashion Group, dat de licenties van het merk in handen heeft, wil daar de komende jaren verandering in brengen en heeft de blik vooral op het oosten gericht.

"AziŽ is momenteel exportmarkt nummer ťťn," zegt topman Luca Vianello in Modaonline, "daarnaast zie ik mogelijkheden in Oost Europa." Uitbreiding in deze groeiende markten is belangrijk om de achteruitgang elders, direct gevolg van de economische malaise, te compenseren. "In voorgaande jaren werd ongeveer 35 procent van onze omzet in de Verenigde Staten gegenereerd. Het is zeer de vraag hoe dat dit jaar zal uitpakken." Boekjaar 2008 werd afgesloten met een omzet van 59,2 miljoen euro, een stijging van ruim 26 procent ten opzichte van het jaar ervoor.

Bij het bedrijf is het afgelopen jaar ook veel aandacht besteed aan kostenreductie. "Het hele productietraject is opnieuw onder de loep genomen en we hebben een aantal zaken uitbesteed. Hierdoor zijn de kosten gereduceerd zonder dat aan kwaliteit is ingeboet." De collectie van M Missoni worden grotendeels in ItaliŽ geproduceerd. Een klein deel (jersey en breisels) wordt in het Middellandse Zeegebied gemaakt.

Foto: Nieuwe winkel M Missoni in Milaan