Malene Birger vertrekt bij haar label

vrijdag 10 januari 2014

Het Deense modelabel By Malene Birger moet binnenkort verder zonder naamgever Malene Birger. De ontwerpster vindt het na 11 jaar tijd voor een nieuwe baan. Ze heeft een nieuw bedrijf opgericht: Birger1962. Birger hoopt wel op een samenwerking tussen By Malene Birger en haar nieuwe bedrijf Birger1962.

De komende maanden gaat Birger het modelabel By Malene Birger nog niet verlaten. Ze zal optreden als mentor voor de designafdeling en het creatieve team. Birger blijft in ieder geval advies geven tot de collectie voor de lente en zomer van 2015 af is.

"Ik draag mijn creative keys over aan designmanager Christina Exsteen. Ik heb vanaf de oprichting van het label nauw samengewerkt met Christina. En de laatste drie jaar hebben we ons voorbereid op deze dag," zegt Birger in een persbericht. "Ik weet dat ik een gevestigd en gezond bedrijf achter laat, met een sterke eigen identiteit. Ik weet zeker dat het bedrijf succes zal blijven boeken."

Christina Exsteen neemt het stokje over van Malene Birger

"Mijn doel en ambitie is om het merk verder te ontwikkelen," zegt Charlotte Egelund, CEO van By Malene Birger. "We zijn blij dat recente resultaten bewijzen dat we nu het juiste team hebben voor de toekomst. Het zorgt voor nieuwe, spannende mogelijkheden." Ze benadrukt dat het bedrijf de visie van het merk zal blijven volgen.

De ontwerpster richtte haar merk op in 2003, met IC Companys -ook het moederbedrijf van merken als Inwear, Matinique en Saint Tropez - als haar investeerder. In 2010 besloot Birger haar aandeel in het merk – 49 procent van de aandelen – te verkopen aan het Deense modeconcern.

IC Companys focust vanaf dit jaar enerzijds op premium merken en anderzijds op het middensegment, waarvoor het bedrijf vooral kansen ziet in Noord-Europa. De labels Jackpot en Cottonfield werden verkocht.