Modebeurs Nice to meet you afgeblazen

donderdag 17 oktober 2013

Ondanks grote interesse voor een nieuwe beurs in België, gaat Nice to meet you niet door. Dat zegt Luc Van Ginneken, algemeen directeur van Squadra Media en één van de initiatiefnemers van Nice to meet you, tegen FashionUnited. Waarom het evenement is afgeblazen, kan hij niet zeggen.

Van Ginneken geeft aan graag een beurs te organiseren. “Maar de directie van de beurs heeft laten weten dat er momenteel niet verder wordt gewerkt aan het evenement.” Squadra Media organiseerde de beurs samen met Brussels Fairs & Exhibitions (BFE). De beurs zou plaatsvinden op 2 en 3 februari in Paleis 10 in Brussels Expo. Of Nice to meet you op een later moment wel kan plaatsvinden is onduidelijk.

Een aantal merken had volgens Van Ginneken al mondeling toegezegd om te exposeren op de nieuwe vakbeurs voor de modebranche. Ook werden contracten opgesteld met exposanten.

Brusselse modebeurs gaat niet door

Squadra Media, uitgever van Belgische modevakbladen, organiseerde voorheen, in samenwerking met Fairsconsult, Gallery2020. In de zomer van 2012 vond de laatste editie van het mode-evenement plaats. De Antwerpse beurs beleefde een rustige zomereditie met 150 exposanten. In de winter kwam er geen beurs meer. Te weinig exposanten, en te weinig bezoekers bij eerdere edities.

Voor de komst van Gallery2020 moest België het ruim anderhalf jaar zonder modevakbeurs doen. Het Antwerpse Afair werd in 2009 afgelast, vanwege een tekort aan financiële middelen. Afair - voor het eerst georganiseerd in januari 2006 - was in november 2007 gefuseerd met Brusselse modebeurs Brussels Fashion Fairs. Vanaf januari 2008 vonden de twee beurzen gezamenlijk plaats in de Antwerp Expo.

Foto groot: Paleis 10 in Brussels Expo, waar Nice to meet you moest plaatsvinden