Pharrell Williams gaat collectie maken voor Adidas

donderdag 27 maart 2014

Pharrel Williams heeft een langdurige samenwerking getekend met sportlabel Adidas en gaat een collectie produceren voor de Adidas Originals lijn. De collectie zal worden gemaakt van textiel uit Williams' bedrijf Bionic Yarns, dat plastic uit oceanen gebruikt om garens en weefsels te maken. Het eerste resultaat van de samenwerking wordt gelanceerd in de zomer van dit jaar.

Pharrell Williams maakt Adidas collectie van gerecycled plastic

Williams is enthousiast over het nieuwe contract: “Werken met een iconisch label als Adidas is zo'n ongelooflijke kans. Van het klassieke trainingspak tot opgroeien in Virginia met Stan Smiths aan mijn voeten: Adidas is een vast onderdeel in mijn leven. Dit is een spannende samenwerking voor zowel mijzelf als Bionic Yarn.”

De Grammy-winnaar werkte eerder samen met andere modelabels als Uniqlo, G-Star en Moncler, en andersom heeft Adidas al een reeks samenwerkingen met beroemdheden op haar naam staan. In het verleden maakte het bedrijf collecties met Stella McCartney, Raf Simons, Yohji Yamamoto en Rick Owens. De samenwerking met Williams is echter de eerste keer dat Adidas samenwerkt met een ontwerper die zijn eigen textielbedrijf heeft.

Dirk Schoenberger, creatief directeur van de Adidas Sport Style Division, vertelt: “Ik ben ontzettend blij om met Pharrell te werken. Hij is een icoon uit de popcultuur en faalt er nooit in een inspiratiebron te zijn. Niet alleen door middel van zijn muzikale prestaties, maar ook door zijn vele andere interesses. Hij past perfect bij een veelzijdig bedrijf als Adidas.”

Eerder deze maand kondigde Williams aan een T-shirt lijn te gaan maken met de Japanse retailer Uniqlo en afgelopen maand werd onthult dat Bionic Yarn samen met G-Star een jeans gaat ontwikkelen gemaakt uit gerecycled plastic.