Sandbridge Capital neemt Derek Lam over

dinsdag 04 februari 2014

Sandbridge Capital heeft een meerderheidsbelang in Derek Lam genomen. De Amerikaanse beleggersonderneming, waar onder andere Tommy Hilfiger en voormalig Gucci-CEO Domenico De Sole als adviseurs bij betrokken zijn, haalde in september 33 miljoen dollar (24 miljoen euro) op om jonge merken met een hoge groeipotentie te ondersteunen.De exacte details van de overname zijn niet bekend gemaakt, maar Sandbridge Capital liet weten dat het om een ‘significant’ meerderheidsaandeel gaat. Ook heeft de belegger een groeikapitaal beschikbaar gesteld waarmee Derek Lam zijn retail-, groothandel- en e-commerceactiviteiten kan uitbreiden.

Domenico De Sole, die sinds Lam in 2004 de CFDA/Vogue Fashion Fund won zijn persoonlijke mentor is, was een van de adviseurs die de ontwerper aanbeval bij Sandbridge. “Ik ben nog altijd een groot bewonderaar van zijn elegante esthetiek,” aldus De Sole. “Ik heb er vertrouwen in dat hij het Derek Lam-merk met zijn buitengewone talent en sterke werkmentaliteit naar nieuwe hoogtes kan tillen.”

Met hulp van Sandbridge kan Derek Lam zijn winkelnetwerk uitbreiden

Derek Lam, die in 1990 afstudeerde aan Parons in New York, heeft momenteel pas een eigen winkel, aan Madison Avenue in New York. Zijn collecties worden ook verkocht in verschillende warenhuisketens en luxewebshops, waaronder Barney’s, Bergdorf Goodman, Saks en Net-a-Porter.

De ontwerper brak in 2003 door met zijn debuutcollectie tijdens New York Fashion Week. De modepers was lovend en een paar maanden later hing zijn collectie bij Barney’s en Bergdorf Goodman. Voordat Lam voor zichzelf begon, werkte hij twaalf jaar voor verschillende modehuizen, waaronder Michael Kors. Kors leerde hem alles over de Amerikaanse modeklassiekers en naar eigen zeggen hebben zijn ontwerpen dezelfde soort easy glamour. Lam haalt inspiratie uit verschillende modetijdperken en geeft er een eigen, hedendaagse draai aan.

In 2005 won hij de CFDA-award voor opkomend talent en een jaar later werd hij aangesteld als creatief directeur van de prêt-à-porterlijn van Tod’s. In 2007 won Lam de CFDA-award voor Accessory Designer of the Year. In 2008 werd zijn bedrijf overgenomen door Labellux, maar in 2012 kochten Lam en mede-oprichter Jan-Hendrik Schlottmann het merk terug. Lam’s tweede lijn, 10 Crosby Derek Lam, werd in 2011 gelanceerd.

Foto's: Derek Lam