Shop-in-shop in Saks voor Viktor & Rolf

vrijdag 28 maart 2014

Het bekendste Nederlandse modeduo, Viktor & Rolf, gaat een shop-in-shop openen in de flagship store van Saks Fith Avenue in Manhattan. Tijdens de opening, die gepland staat voor begin april, lanceren de modeontwerpers ook hun nieuwe parfum in de Verenigde Staten, genaamd Bonbon.

De kleding van Viktor & Rolf was al wel te koop in de Verenigde Staten, maar het modeduo had nog geen eigen winkels of shop-in-shops. De vestiging van Viktor & Rolf in het Amerikaanse warenhuis is daarom een primeur voor het modelabel.

Viktor & Rolf opent eerste shop-in-shop in de Verenigde Staten

Eind vorig jaar openden de ontwerpers een winkel in Parijs. Ze verklapten toen al aan WWD dat er meer openingen op de planning stonden. Het modekoppel had het over New York, Londen, Tokio, Los Angeles en 'opkomende markten'.

De flagship store in Parijs is niet Viktor & Rolf's eerste winkel. Het modeduo opende in 2005 een winkel in Milaan in de gouden winkeldriehoek naast Gucci, Louis Vuitton en Salvatore Ferragamo. Voor deze winkel lieten de ontwerpers een vernieuwend winkelconcept ontwikkelen. Architect Siebe Tettero maakte een omgekeerde winkel. Van de muren en de visgraathouten vloer tot het plafond en de barokke ornamenten, alles hing ondersteboven. Nadat Only the Brave in 2008 een meerderheidsbelang in Viktor & Rolf nam, sloot de winkel.

Het merk Viktor & Rolf werd in 1993 opgericht door de ontwerpers Viktor Horsting en Rolf Snoeren. Datzelfde jaar wonnen ze de Grote Prijs op het prestigieuze modefestival Hyères. In 2008 nam het Italiaanse modeconcern Only the Brave, eigendom van Dieselbaas Renzo Rosso, een meerderheidsbelang in het modehuis.

De ontwerpers verwierven faam met hun spraakmakende installaties en extravagante creaties en conceptuele modeshows. Inmiddels omvat het label Viktor & Rolf een kledinglijn voor dames en heren, schoenen, accessoires, lingerie, eyewear en een parfumlijn. De collecties worden in meer dan twintig landen verkocht. In totaal heeft het modehuis 150 verkooppunten wereldwijd. Naar schatting zet het merk jaarlijks 7 miljoen euro om.

Foto groot: Viktor & Rolf winkel in Parijs, Rue Saint Honoré