Sneakerwinkel Coach opent 50e filiaal in Rotterdam

maandag 23 september 2013

Coach opent vrijdag 27 september de deuren van haar 50e sneaker-lifestyle store aan de Oude Binnenweg in Rotterdam. De opening is tegelijkertijd het startschot voor het vernieuwde Coach winkelconcept. “We zijn de grootste sneakerformule van Nederland en dat willen we graag zo houden”, licht Coach-directeur Jos van der Wolk toe “Dat betekent dat we met de tijd moeten meegaan. Wat ons betreft is de traditionele toonbank bijvoorbeeld passé. Dat is veel te statisch. In plaats daarvan krijgen onze winkels loungecorners en service desks met live interactieve schermen. We willen meer interactie, verbinding en een hoger serviceniveau in onze winkels.”

Onder het mom van ‘Feel Right At Home’ wil Coach de winkel- en servicebeleving van de klant vergroten. De klant kan zich in de store oriënteren, sneakers passen, online producten opzoeken en direct bestellen. Van der Wolk: “Uiteraard onder het genot van een lekker Brisk-drankje of een verse kop koffie.”

Coach gaat alle winkels ‘futureproof’ maken

De vestiging in Rotterdam heeft de primeur van de nieuwe ‘shopping en service experience’. Volgens de nieuwe Coach-ondernemer Ming Fai Tam is het meest sensationele in de winkel de speciaal gebouwde DJ booth die samen met een podium boven de volle breedte van de winkelvloer zweeft. Fai Tam: “Hier krijgt jong talent de kans zich te profileren op het gebied van muziek, dans en matchen van muziek.”

Volgens Van der Wolk is de nieuwe winkel het voorbeeld van het ‘futureproof’ maken van alle Coach-winkels. “We willen uitgroeien tot een toonaangevend omni-channel retail brand op de Nederlandse sneakermarkt. We hebben het ambitieuze, maar haalbare doel voor ogen om de komende drie tot vijf jaar nog twintig nieuwe vestigingen in Nederland te realiseren.”

Coach bestaat in 2014 25 jaar en is met 50 winkels de grootste sneakerformule in Nederland. Coach is een franchiseformule en actief in de grote en middelgrote steden in Nederland.

Op de foto: Nike sneakerboot ‘Roshe Run’.