Spijkerbroekenmerk Bramís Paris gaat verder met HVEG

maandag 28 oktober 2013

HVEG Investments BV heeft spijkerbroekenmerk Bram's Paris overgenomen, na het faillissement van PMH Jeans. Het Amersfoortse bedrijf HVEG is de moedermaatschappij van ondernemingen als Fashionlinq, Belt Fashion Eindhoven en Wink Accessories.

Brams's Paris zal als aparte entiteit binnen HVEG opereren, met een groot deel van het bestaande team. Dat meldt Bram's Paris op de website van het modemerk. Voor de winkeliers die het merk verkopen zal niets veranderen, meldt HVEG. "We danken de klanten van Bram's Paris voor hun geduld de afgelopen weken, en voor hun vertrouwen in het merk," aldus HVEG in een verklaring.

Het spijkerbroekenmerk gaat zich de komende tijd focussen op het never out of stock assortiment. Het merk wilde zich al sinds de oprichting in 1975 onderscheiden door altijd voldoende voorraad te hebben van het basisassortiment.

Bram's Paris maakt doorstart

Begin oktober werd PMH Jeans failliet verklaard door de rechtbank Midden-Nederland. Volgens curator René Smink was de omzet van het jeansmerk flink gedaald door de economische malaise. Ook hadden banken het krediet opgezegd. PMH-eigenaren Peter Heerlien en Hans Sleeuwenhoek konden niet tijdig een aanvullende financiering vinden.

Bram’s Paris viel sinds januari 2012 onder PMH Jeans BV. Voorheen hoorde het spijkerbroekenmerk bij BPC Amersfoort. Nadat investeringsmaatschappij Varova BPC Amersfoort kocht, besloot het bedrijf zich te richten op kindermodemerk Tumble 'n Dry. Heerlien en Sleeuwenhoek ontfermden zich met PMH Jeans over Bram's Paris, B Basic en B Functional by Bram's Paris. De focus voor PMH lag op internationale expansie.

Spijkerbroekenmerk Bram's Paris werd in 1975 opgericht door Melle Heerlien en zijn broer Cees. Het merk is genoemd naar de inmiddels afgehaakte zakenpartner Bram Tusveld en de modestad Parijs. Ten tijde van het faillissement had Bram’s Paris zo'n 1700 verkooppunten in Nederland, Duitsland, België, Zwitserland en Tsjechië.