Van den Krommenacker en Oger willen glamourvrouwen

woensdag 21 september 2011

Hij was nog even op en neer gevlogen naar Milaan – om de laatste hand te leggen aan de exclusieve jurken – maar nu is Addy van den Krommenacker er helemaal klaar voor: de lancering van zijn prêt-à-porter collectie en ‘The Ultimate Party Dress’ die hij ontwierp voor Oger Donna. Van den Krommenacker: “Ik ben heel blij dat mijn klanten nu ook in Amsterdam terecht kunnen.”

Begin augustus werd het aangekondigd, maar vanavond is het zo ver. De Nederlandse ontwerper Addy van den Krommenacker lanceert bij de dameswinkel Oger Donna, in de PC Hooftstraat in Amsterdam, een deel van zijn eerste prêt-à-porter collectie. Èn ‘The Ultimate Party Dress’, waar de samenwerking met de winkel, volgens de modeontwerper, mee begon.

Sander Lusink, directeur marketing en communicatie bij Oger en Oger Donna en zoon van oprichter Oger Lusink, licht de samenwerking verder toe: “Bij Oger Donna wilden we iets speciaals en unieks doen. En met Addy van den Krommenacker hebben we echt een couturier op topniveau in huis.” Het pr-bureau van Oger, bedacht voor Lusink en Van den Krommenacker om een exclusieve feestjurk te lanceren, een variant op de little black dress. Een jurk die vrouwen bij bijna iedere feestelijke gelegenheid uit de kast kunnen trekken, van cocktailparty tot black tie event. En het is een jurk die de Nederlandse vrouw wat glamoureuzer maakt, want dat mag best van Van den Krommenacker. “De jurk is gebaseerd op de jaren vijftig,” vertelt Van den Krommenacker. “Er zijn vier verschillende uitvoeringen, in zwart, kobalt blauw, donkerblauw en ecru. Het is een limited edition dus beperkt verkrijgbaar en alleen bij Oger Donna.”

Toch was alleen een feestjurk niet genoeg, vond Lusink. Toen Van den Krommenacker zijn nieuwe prêt-à-porter collectie, genaamd ‘Addy by Addy van den Krommenacker’, toonde, was hij meteen enthousiast. “We hebben nu een hoek voor Addy gereserveerd op de eerste etage in de winkel.”

Het is de eerste complete prêt-à-porter collectie van Van den Krommenacker. “Ik had natuurlijk mijn haute couture collectie. En in Dubai, Rusland en Zwitserland verkocht ik ook een lijn die ik prêt-à-couture noem. De prêt-à-porter collectie is goedkoper; bijna alles is onder de duizend euro.” De pret-à-porter collectie van Van den Krommenacker bestaat uit trenchcoats, pakken en veel jurken van satijn, met prijzen tussen 495 tot 1500 euro. De kleuren zijn vooral zwart, wit en goud.

Hoewel de officiële lancering op 21 september is, hangt de prêt-à-porter collectie al stilletjes twee weken bij Oger Donna. Sander Lusink is heel tevreden over de lijn. “Het doet denken aan Jackie Kennedy en Grace Kelly. En ik zal geen namen noemen, maar een aantal prominente Nederlanders heeft al een jurk geshopt.”

Addy van den Krommenacker, wiens collectie bij de dameswinkel van Oger komt te hangen tussen kledingstukken van Diana von Furstenberg en Donna Karen, zal ook één keer per maand een consult houden bij de Amsterdamse winkel. Lusink: “Om advies te geven aan onze klanten of om iets moois voor hen te creëren.”

Lusink: “De samenwerking met Addy voelt goed aan. Misschien dat we in de toekomst nog wel een ander soort dress samen lanceren.” Ook Van den Krommenacker is blij: “Oger heeft zo’n status. Fantastisch dat mijn collectie daar hangt en dat klanten ook in Amsterdam terecht kunnen om te kijken of er iets nieuws is in de ‘Addy by Addy van den Krommenacker’ collectie.”

Yasmine Esser

Update 22 september:
Foto 1. ‘The Ultimate Party Dress’
Foto 2. Sander Lusink (links) en Addy van den Krommenacker (rechts) onthullen ‘The Ultimate Party Dress’
Fotocredits: Giusy de Ceglia