40-jarig jubileum Sheila de Vries

maandag 10 maart 2014

Sheila de Vries viert maandag 17 maart haar 40-jarig jubileum met een modeshow in het Okura hotel in Amsterdam.

Behalve haar nieuwe collectie ‘Dreams’ en haar tweede samenwerkingscollectie voor modeketen Witteveen, toont De Vries ook een overzicht van haar ontwerpen door de jaren heen. Daarvoor is de vaste ontwerpster van prinses Beatrix de kledingkast van haar klanten ingedoken. Haar meest bijzondere ontwerpen zijn maandagavond opnieuw te zien op de catwalk.

De Vries begon haar carrière als leerlingontwerpster bij couturier Tonny Waagemans. Na twaalf jaar begon ze voor zichzelf in de Amsterdamse Jordaan. In 1986 brak ze door in de Verenigde Staten dankzij een show in het Palm Springs hotel. Privé-journalist Henk van der Meyden stelde haar voor aan actrices uit Dallas en Dynasty, die haar vaste klanten werden. Ook kreeg ze een eigen homeshoppingprogramma op de Amerikaanse tv-zender QVC.

Later ontwierp ze ook bedrijfskleding voor McDonald’s, PTT Post en ziekenhuizen en een grote-matencollectie voor Wehkamp. Ook ontwierp ze trouwjurken voor Linda de Mol, Liz Snoijink en Willeke Alberti en rekent ze onder meer Adèle Bloemendaal en Anouk van Nes tot haar vaste klanten. Sinds 2004 is ze ook de vaste ontwerpster van prinses Beatrix. In 2011 werd De Vries geslagen tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Foto: Sheila de Vries