Bilderberg in kleding Mart Visser

woensdag 18 januari 2012

Alle 1.400 medewerkers van Bilderberg lopen vanaf nu rond in uniformen van Mart Visser. Tijdens het jaarlijkse personeelsfeest van de hotelketen, afgelopen maandag, presenteerden de medewerkers hun nieuwe tenue op een catwalk.

Visser werkte de afgelopen 1,5 jaar aan de kleding, geschikt voor de kamermeisjes tot de restaurantmanagers. Het gaat om 18 kledingstukken die overwegend zwart, off-white met oranje accenten zijn: damesjasjes, herencolberts, gilets, rokken, pantalons, blouses en overhemden – te weten goed voor 13 kilometer aan stof.

“We zijn bijzonder trots op de nieuwe Bilderberg uniformen,” laat Dries van der Vossen, algemeen directeur Bilderberg weten. “Wij willen dat onze medewerkers trots zijn op hun werk en daar draagt deze kleding van een van Nederlands' bekendste ontwerpers zeker aan bij.”

Het is echter niet voor het eerst dat Mart Visser bedrijfskleding ontwerpt. De couturier stak in 2009 al het personeel van KLM in een nieuw tenue. En Visser werkt momenteel alweer aan een nieuwe opdracht: bedrijfskleding voor Facilicom Services Group, Nederlands’ grootste facilitair dienstverlener met zo’n 30.000 medewerkers. Die kleding zou dit najaar klaar moeten zijn.

Foto: ANP