Fendi in The Grand Budapast Hotel

dinsdag 18 maart 2014

Voor zijn nieuwste film The Grand Budapast Hotel heeft regisseur Wes Anderson de hulp ingeroepen van Fendi. Het Italiaanse modehuis produceerde een aantal van de bontitems die in de film te zien zijn: de Astrakan mantel van inspecteur Henckel, gespeeld door Edward Norton,en de nerts kraag, mouwen en details voor op de zijden cape van Madame D, oftewel actrice Tilda Swinton.

“Het is deel van Fendi's DNA en geschiedenis om onvergetelijke kostuums te creëren voor Italiaanse, Europese en Amerikaanse filmproducties,” aldus Fendi voorzitter en CEO Pietro Beccari. De mantel en cape werden niet ontworpen door het modehuis, dat deed kostuumontwerpster Milena Canonero voor The Grand Boedapest Hotel de stijl van de late jaren twintig creëerde.

Fendi maakte eerder bontmantels voor onder andere de Bond films Die another day en Never say never again, en The royal Tenenbaums, een andere film van Anderson. Canonero heeft het kostuumontwerp van verscheidene films op haar naam staan en won drie Oscars en twee Bafta's, waaronder in 2006 voor de Hollywood film Marie Antoinette met Kirsten Dunst in de hoofdrol.