In de rij voor Topshop

maandag 02 september 2013

De opening van de shop-in-shops van Topshop en Topman in de Bijenkorf in Amsterdam kon op veel belangstelling rekenen. Volgens Het Parool stonden de fashion lovers maandagochtend rijendik te wachten tot ze naar binnen mochten.

Twee jaar geleden werd het Britse merk voor het eerst op Nederlandse bodem verkocht. Toen opende Topshop een shop-in-shop bij de Amsterdamse winkel SPRMRKT. De winkel had echter te veel last van concurrentie van de webwinkel van Topshop en werd een half jaar later alweer gesloten.

Na het verdwijnen van de shop-in-shop gingen geruchten dat Topshop in zee zou gaan met V&D, maar de keuze viel toch op de Bijenkorf. Logisch want Topshop doet ook zaken met het Britse warenhuis Selfridges; de eigenaar van de Bijenkorf. In Selfridges Londen heeft Topshop een winkelruimte van 300 vierkante meter, waar elke dag nieuwe kledingstukken worden geleverd.

De Topshop-shop op de eerste verdieping in de Bijenkorf is 150 vierkante meter groot. De Topman-shop zit op de begane grond en meet 140 vierkante meter.

Topshop is in 1964 in het Verenigd Koninkrijk opgericht. Met meer dan 500 winkels in het Verenigd Koninkrijk en 230 franchise-locaties in 30 landen is het merk uitgegroeid tot een populair label. Topshop en Topman maken deel uit van de Arcadia Group van Sir Philip Green, die ook eigenaar is van BHS, Burton, Dorothy Perkins, Evans, Miss Selfridge, Outfit en Wallis.

Foto's: @debijenkorf