Iris van Herpen FW10 ‘Synesthesia’

woensdag 24 februari 2010

Iris van Herpen showde afgelopen weekend voor de tweede keer tijdens Londen Fashion Week. Voor haar nieuwste collectie 'Synesthesia' heeft zij zich laten inspireren door het fenomeen synesthesie: het mixen van zintuigen, zoals geluid 'voelen', bewegingen 'proeven' en kleuren 'horen'.

De collectie wordt gekenmerkt door geraffineerde handgemaakte ontwerpen met onder andere gedraaide knotten, spinnenweb-achtige vormen en leren dradenwerk bestaande uit meerdere lagen. De basiskleuren van de collectie zijn donkerpaars en zwart, gecombineerd met goud en metallics. Met het architectonische label United Nude ontwikkelde van Herpen schoenen voor de show.

De reacties op de nieuwe collectie zijn erg positief, vertelt van Herpen. “Ik ben op dit moment nog in Londen en heb verschillende interessante gesprekken gehad. Er wordt momenteel geen kleding verkocht in Engeland, maar er lopen nu een aantal projecten. De inkoper van Browns heeft contact met me opgenomen en er komt een interview in de Italiaanse Vogue”.

Van Herpen vliegt terug naar Nederland om zich voor te bereiden op de collectieshoot. Daarnaast ligt de focus op Parijs. Van Herpen gaat haar collectie namelijk ook showen in Parijs. De showroompresentatie, in de vorm van een installatie, vindt plaats in de Ilan Engel Gallery van 5 tot en met 8 maart tijdens Prêt à Porter. “Ik concentreer me nog niet op de verkoop. De collectie ga ik niet laten produceren, want die wil ik exclusief houden, maar de accessoires misschien wel. Ik wil in Parijs laten zien waar ik mee bezig ben, zonder kleding op hangertjes te presenteren in de showroom, daarom heb ik gekozen voor een expositievorm”, licht van Herpen toe.

Ilan Engel Gallery
77 Rue des Archives Marais
Paris 75003
Geopend van 10.00 uur tot 19.00 uur