Kipling print 3D-tas

woensdag 15 januari 2014

Het Antwerpse Kipling heeft 3D-shoppers ontworpen. Met een nieuwe techniek wordt het 3D-design uitgeprint als tas: een shopper met een netwerk van plastic apen. De tassen zijn gebaseerd op de iconische Monkey Madness collectie en natuurlijk de mascotte van het merk, een aap in de vorm van een sleutelhanger. Kipling maakte een paarse en een rode variant.

Het Antwerpse label was opzoek naar een nieuwe manier om de klassieke handtas te benaderen. Volgens Kipling is de gebruikte 3D-techniek klaar om modewereld te veroveren.

Kipling werd in 1987 opgericht en is vernoemd naar de Britse schrijver Rudyard Kipling, bekend van 'The Jungle Book'. Sinds 2004 is het label onderdeel van VF Corporation, samen met merken als Eastpak en Vans. De afgelopen jaren werkte het merk samen met onder andere het Belgische ontwerpersduo Peter Pilotto en Cathy Pill die afstudeerde aan het Brusselse La Cambre.

Kipling heeft 215 eigen winkels in meer dan 60 landen, waaronder België en Nederland, en is te koop bij nog eens meer dan 450 corners.