Mbym ballerina-collectie

donderdag 19 december 2013

Mbym liet zich voor de nieuwste collectie inspireren door de Deense Ida Mikkelson. Mikkelson is ballerina én een aanstormend model dat werkte in Tokyo en Londen, en nu voet aan de grond probeert te krijgen in Parijs. Met de Deense in gedachte ontwierp Mbym, dat eveneens uit Denemarken komt, een S/S 2014 collectie die eenvoud, lijnen en functionaliteit moet samenbrengen. Het resultaat laat Mbym nu alvast zien met foto's waarop Ida Mikkelson in de balletzaal staat.

Het modelabel voor vrouwen werd in 2003 werd opgericht en het label is inmiddels verkrijgbaar in vijftien Europese landen. Deze lente en zomer komt het met bloemenprints in kleuren gebaseerd op inkt en zeewier, gecombineerd met contrasterend zwart en wit - alles in soepele jersey, natuurlijke breisels en met leren details. De styling voor de campagne was in handen van Marie Hindkaer Wolthers, de oprichtster van het Deense modeblog 'Blame it on fashion'.

Ballet is ook een inspiratiebron voor Ida Mikkelson zelf. “Ondanks dat ik ballet pas relatief laat heb ontdekt voel ik mij prettig en gelukkig wanneer ik dans. Door middel van klassiek ballet kan ik mijn gevoelens en gedachten overbrengen. Het is een unieke manier om mijn persoonlijkheid uit te drukken,” vertelt het model.