Minju Kim voor H&M

woensdag 25 september 2013

De winnares van de H&M Design Award 2013, Minju Kim, heeft samen met de Zweedse modeketen negen vrouwenstukken en twee accessoires ontwikkeld. De collectie van de 27 jarige ontwerpster uit Zuid-Korea ligt vanaf 17 oktober bij geselecteerde H&M-winkels in Zweden, Denemarken, de VS, Engeland, Japan, Zuid-Korea, Italië, Frankrijk, België, Duitsland en Nederland. De collectie zal ook verkrijgbaar zijn bij Opening Ceremony in New York, Los Angeles en Londen. Het is de eerste keer dat een H&M-collectie verkrijgbaar is in Opening Ceremony-winkels.

"Mijn ontwerpen draaien om de transformatie van cartoonkarakters in outfits en ik vind het zo spannend dat mensen wereldwijd deze karakters ook echt zullen gaan dragen," zegt Minju Kim. De collectie bestaat uit onder andere uit een felgele, kraagloze jas en een korte blazer in twee contrasterende jacquarddessins. Bij de dik gebreide truien zijn de mouwen met cartoonachtige rondingen aan de panden verbonden.

Ann-Sofie Johansson, hoofd creatief design bij H&M, is blij met de collectie van Kim. "Ze heeft een geheel eigen stijl en signatuur, waarin speelsheid, fantasie en optimisme worden gecombineerd met een grote creativiteit en technische vaardigheid."

Minju Kim rondde in het voorjaar van 2013 haar masteropleiding af aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Antwerpen. Ze heeft de H&M Design Award 2013 gewonnen met haar afstudeercollectie getiteld ‘Dear My Friend’, geïnspireerd door de Japanse mangacartoonist Junji Ito. Zr won een bedrag van 50.000 euro.