Orly Kiely x Clarks

dinsdag 17 december 2013

'Queen of prints', Orla Kiely, ontwierp voor het Britse Clarks haar eerste schoenencollectie. De capsule collectie werd in september 2013 al getoond op de Londen Fashion Week, maar zal vanaf februari 2014 ook wereldwijd in de winkels liggen.

De Ierse ontwerpster die bekend staat om haar grafische patronen en kleurgebruik, bedacht zes paar lente- en zomerschoenen voor S/S 2014: Marianne (een hoge blokhak met platform), Muriel en Mathilda (twee paar halfhoge hakken), Mary (een halve sleehak), Maggie (een slingback met grote gesp) en Milly (een slingback Mary Jane). De modellen zijn uitgevoerd in grasgroen, mosterdgeel, oranjerood en marineblauw. De gekleurde zolen kregen designs die haar liefde voor, en moderne kijk op, designs uit de jaren zestig en zeventig tonen.

Orla Kiely vertelt: “Ik heb altijd al een schoenencollectie willen ontwerpen en ik vond dat Clarks daar een uitgelezen partner voor was. Het merk heeft een rijk verleden dat over de hele wereld wordt erkend en het staat voor kwaliteit.” Darren Day, hoofd marketing voor de Clarks vrouwencollecties, voegt daar nog aan toe: “We zijn enorm trots op het resultaat. De modellen stralen de essentie van Clarks uit, die heel natuurlijke Britse stijl, en ook de iconische prints, kleuren en vintage designinvloeden van Kiely zitten erin verwerkt.”

In België zal Orla Kiely's collectie alleen online verkrijgbaar zijn via Clarks.nl.