Riccardo Tisci voor Nike

dinsdag 14 januari 2014

Riccardo Tisci, de creatief directeur van Givenchy, gaat een collectie ontwerpen voor Nike. Onlangs plaatste de ontwerper een selfie op Instagram waarop hij een trui met het Nike-logo in combinatie met zijn initialen 'RT' draagt. Aan Style.com bevestigde de ontwerper de samenwerking.

De collectie wordt komende lente gelanceerd. Naar eigen zeggen zijn de ontwerpen ‘sterk zonder schreeuwerig te zijn’. “Ik kan Nike geen technologie bijbrengen,” legt Tisci uit. “Ik moet het helemaal van mijn stijl hebben: dat is waar mensen mij van kennen.”

De Italiaanse ontwerper twijfelde geen moment toen hij het aanbod kreeg van Nike. “Ik zie het als een grote eer, vooral omdat Nike normaal gesproken met sporters samenwerkt. Bovendien past het perfect bij mijn DNA,” aldus Tisci.

Ook heeft de couturier een persoonlijke band met Nike. Al zestien jaar draagt hij hetzelfde soort Nike schoenen. “Het merk vertegenwoordigt veel voor mij. Nike staat voor mijn jeugd en eigenlijk de hele Verenigde Staten. In Europa staat Amerika voor de vlag, McDonald’s, Marlboro en Nike, dat is heel belangrijk voor een kind.”