Schetsen van Ferragamo's Giornetti

maandag 13 januari 2014

Het Italiaanse luxemerk Salvatore Ferragamo showde dit weekend de mannencollectie herfst- en wintercollectie 2014 -2015 in het Milanese Palazzo Mezzanotte. Voorafgaande aan de show gaf het label exclusieve illustraties vrij met daarop de eerste ideeën voor deze collectie. De schetsen maken het denkproces van hoofdontwerper Massimiliano Giornetti zichtbaar.

De mannencollectie voor volgende winter bestaat uit glanzende kostuums en wollen mantels in herfsttinten als oranje, donkerblauw, beige en bruin. “De perfecte silhouetten en pure lijnen bereiken samen een nieuwe dimensie,” licht Giornetti toe op Gq.com. “De materialen geven de kledingstukken een tastbare sensualiteit, terwijl de kleuren warmte toevoegen.”

De mannencollectie herfst- en wintercollectie 2014 - 2015 werd op 12 januari geshowd tijdens de Men's Fashion Week Milaan. De presentatie van de vrouwencollectie vindt halverwege februari plaats. Massimiliano Giornetti werd in 2010 benoemd tot creatief directeur bij het Italiaanse label, na er al tien jaar in dienst te zijn. Hij begon zijn carrière bij Salvatore Ferragamo als assistent knitwear-ontwerper.