Top 10 Fashion Trends 2014

donderdag 02 januari 2014

#1 Mobiel shoppen

Smartphones, tablets en draagbare smart devices zoals smart horloges en Google Glass zullen in de nabije toekomst massaal door consumenten worden gebruikt om online te shoppen. Over zes jaar wordt ruim 70 procent van de aankopen mobiel gedaan.

#2 Sporty fashion

Met de Olympische winterspelen en het Wereldkampioenschap voetbal in aantocht ligt een opleving van sportieve mode in de lijn der verwachting. Onderschat ook niet de invloed van de televisiebeelden van vrolijke Braziliaanse schonen op de toenemende populariteit van kleurrijke zomerjurken, groene en gele schmink en Havaianas.

#3 Primark

De Ierse budgetketen lijkt unstoppable en bij iedere nieuwe winkelopening staan de koopjesjagers rijen dik. Op korte termijn komen er twee nieuwe filialen bij in Enschede en Arnhem in panden waar tot 31 december warenhuis De Bijenkorf gevestigd was.

#4 Verantwoorde mode

Het vormt een scherp contrast met #3, maar de aandacht voor duurzaam en veilig geproduceerde mode groeit ook in 2014 sterk. Kijk naar de enorme media belangstelling voor arbeidsomstandigheden na de textielramp in april in Bangladesh en de grote publieke verontwaardiging na de Peta angoravideo. De geest is uit de fles.

#5 Plooirokjes

"Wie nog iets kan doen, doet een plooirok." Als trendwatcher Lidewij Edelkoort spreekt dan wordt er geluisterd. Niet verbaasd zijn dus, als in de tweede helft van 2014 opeens overal plooirokjes verschijnen.

#6 Louis Vuitton

De eerste collectie van Nicolas Ghesquière voor Louis Vuitton die in maart in Parijs wordt gepresenteerd is nu al de meest gehypete modeshow van 2014.

#7 Seventies fashion

Bordeaurood velours, loeistrakke broeken, een decolleté tot aan je navel en gigantische zonnebrillen. De film 'American Hustle' en kostuumontwerper Michael Wilkinson zorgen dit voorjaar voor een fikse opleving van de seventies.

#8 Comfort

Denk aan platte schoenen, losvallende broeken en vesten of - vooruit - de huispakken van Roy Donders; in 2014 groeit de hang naar comfort. Niks wiebelen op hoge hakken en buikpijn van je skinny jeans, relaxed en polished zijn de kernwoorden.

#9 Forever 21

De eerste Forever 21 in Amsterdam zou eind 2013 open gaan, maar dat is uitgesteld tot spring 2014. Gegarandeerd dat er een flinke tienerhype uitbreekt in de hoofdstad als het zo ver is.

#10 Goud

Dolce & Gabbana, S/S 2014