Vuurzee, Moulin Rouge en popjes

vrijdag 09 juli 2010

Elie Saab presenteerde een vlammenzee, Jean Paul Gaultier liet zich inspireren door de Moulin Rouge en Valentino toonde poppenkostuums. Dit op de derde dag van de Haute Couture modeweek.

Zware kost bij Elie Saab. Lange, assymetische draperingen met een overdaad aan fluweel, zijde, chiffon en tule. Klassieke rode-loper ontwerpen met hier en daar een spannende uitschieter in de vorm van een hoge split of diep rugdecolleté. Het effect van de fladderende stoffen en het kleurenpallet bestaande uit rood, oranje en geel: een vlammenzee op de catwalk.

Jean Paul Gaultier opende met een bekend item van zijn hand: de trenchcoat. Dit maal met een vernieuwende uitvoering van de vleermuismouw. De show eindigde met burleske danseres Dita von Teese in een Gaultier voor La Perla lingerie-ontwerp. Een perfecte afsluiter op de collectie bestaande uit chique Moulin Rouge-kostuums, afgestyled met hooggedraaide tulbanden, visnetpanty’s met Eiffeltoren-opdruk en sigaretten in houders. De ‘simpele’ ontwerpen waren de mooiste, het sluitstuk deed denken aan kledij van Dracula’s bruid. De meest innoverende creatie was die met borsten en een bilpartij van nertsbont.

Tot slot zoet poppenspel bij Valentino. Centraal in de collectie: de A-lijn, korte babydoll-jurkjes, strikjes en snoezige schoenen, uitgevoerd in voornamelijk zwart en wit, maar ook in pasteltinten en rood. De creatieven van het modehuis - Maria Grazia Chiuri en Pier Paolo Piccioli - lijken zich met de collectie genaamd ‘The Dark Side of First Love’, op tienermeisjes te richten. Misplaatst, immers beschikken zij niet exact over het benodigde budget. Mooi uitgevoerde Little Black Dresses , dat wel.