Winnaars Shoe Design Challenge

dinsdag 08 oktober 2013

Ontwerper Bas Kosters, Branko Popovic, Nawie Kuiper en Laurens Hamacher van van mode-event Fashionclash en Invito formatmanager Jasper den Hartog, hebben twee winnaars gekozen van de eerste editie van de Shoe Design Challenge. De schoenen van winnaars Monique Schraven en Malou Fool worden de komende tijd uitgewerkt tot goed te produceren schoenen, die vanaf komend voorjaar in de Invito-winkels zullen liggen.

Het ontwerp van Malou Fool sluit volgens de jury van de Shoe Design Challenge perfect aan bij de doelgroep van schoenenketen Invito. Ook heeft ze laten zien dat ze commercieel kan denken en in staat is schoenen te ontwerpen voor een brede mannelijke doelgroep.

Monique Schaven ontwierp een damesschoen die op verschillende manieren te dragen is. Het produceren van deze schoenen is volgens Invito nog wel een 'design challenge’, waardoor de komende periode nog gebruikt zal worden om het design verder te ontwikkelen.

Een eervolle vermelding gaat naar finalist Chris van den Elzen. Zijn ontwerp werd door de juryleden met veel enthousiasme ontvangen. Maar het ontwerp van Van den Elzen bleek voor Invito niet produceerbaar.

De finalisten zijn beoordeeld op het product, de visie en duurzaamheid. De prijs is een initiatief van Invito, Fashionclash en Museum aan het Vrijthof, ter bevordering van de ontwikkeling van nieuw modetalent.