Schiesser zoekt retailers voor steun KiKa

Ondermodelabel Schiesser start in de aankomende Week van de Lingerie een bijzondere consumentenactie: van elk verkocht Schiesser product gaat één euro naar Stichting KiKa (Kinderen Kankervrij). De Week van de Lingerie is van 23 tot en met 30 oktober 2004.
De campagne gaat gepaard met advertenties in kranten. Als frontvrouw fungeert olympisch zwemkampioen Inge de Bruijn een prominente rol. De zwemster is ambassadrice van KiKa.

Schiesser streeft ernaar zoveel mogelijk detaillisten bij deze liefdadigheidsactie te betrekken en hoopt op een hoog aantal inschrijvingen. "Bij Schiesser draait alles om betrouwbaarheid, innovatie en een gevoel van wellness. Van dat laatste hebben kinderen met kanker in hun strijd helaas veel te weinig. Daarom steunt Schiesser de Stichting KiKa, die met geworven fondsen bevordert dat kinderen met kanker sneller en met minder bijwerkingen kunnen genezen. In KiKa hebben wij een betrouwbare partner gevonden die het grootste deel van haar opbrengsten ook daadwerkelijk aan het goede doel doneert. Een partner met wie wij hopen op langere termijn samen te kunnen gaan werken. Ik wil de Nederlandse retailers oproepen ons initiatief, en daarmee Stichting KiKa, door deelname te ondersteunen", aldus Hans Spaan, Algemeen Directeur Schiesser Nederland B.V.

Schiesser zal de actie tijdens de Week van de Lingerie middels een opvallende adverentiecampagne in dagblad Metro ondersteunen. In de uiting komt naar voren dat olympisch kampioen en KiKa ambassadrice Inge de Bruijn Schiesser's initiatief verwelkomt. Deelnemende retailers krijgen een naamsvermelding in deze advertentie. Ook heeft Schiesser speciale P.O.S.-materialen laten ontwikkelen om de attentiewaarde naar de consument toe instore te verhogen. De 'Euro-actie' geldt voor het gehele Schiesser assortiment, van Kids tot Trend. Geïnteresseerde Schiesser retailers kunnen meer informatie over deelname en voorwaarden inwinnen via de afdeling Sales van Schiesser Nederland B.V. op telefoonnummer 030 820 451.

www.kika.nl
15 oktober 2004

 

Schiesser steunt KiKa

Ondermodelabel Schiesser start in de aankomende Week van de Lingerie een bijzondere consumentenactie: van elk verkocht Schiesser product gaat één euro naar Stichting KiKa (Kinderen Kankervrij). De Week van de Lingerie is van 23 tot en met 30 oktober 2004.
De campagne gaat gepaard met advertenties in kranten. Als frontvrouw fungeert olympisch zwemkampioen Inge de Bruijn een prominente rol. De zwemster is ambassadrice van KiKa.

www.kika.nl
15 oktober 2004

 

 

Verdere professionalisering

In 1995 is Hans Nooij samen met vijf compagnions begonnen met de verkoop van jongenskleding. En nog steeds is The Hilt een familiebedrijf maar nu met honderd mensen die van Nederland tot Japan actief zijn met ontwerp, productie, distributie, aftersales en retailondersteuning. De toekomst van deze Hollandse topgigant staat in het teken van professionalisering.

"Hoe heeft het zo groot kunnen worden?" Het is de vraag die Hans Nooij zichzelf verbaasd stelt aan het eind van het vraaggesprek. Hans Nooij is oprichter en algemeen directeur van The Hilt. De in Amsterdam gevestigde kinderkledingproducent begon in 1995 met het label Rags Industry. Kleding voor jongens in de leeftijd van acht tot en met veertien jaar. Niet geheel toevallig want het waren ook de leeftijden van zijn twee zoons Julian en Dylan toentertijd. Nooij was op dat moment bezig met een herbezinning in zijn loopbaan. Na twaalf jaar van hot naar her reizend vanwege een hectische baan in de textielsector nam hij een carrière-break. Tijd genoeg dus om te gaan shoppen met z'n twee zoons. En hij kwam tot de ontdekking dat leuke én tegelijkertijd betaalbare kinderkleding met het predikaat 'stoer' ver te zoeken was.

Het bloed kruipt toch waar het heen wil, zo ook bij Hans Nooij. Hij had natuurlijk op het gebied van textiel vanuit zijn eerdere loopbaan de nodige know-how in huis wat betreft inkoop, verkoop, kwaliteitsbeheer en logistiek. Daarbij benaderde hij binnen zijn familie de nodige andere mensen met ervaring, zijn broer Peter en zwager Wilfred Metselaar, die verantwoordelijk is voor logistiek. Jos Boin, die ook al jarenlange ervaring had in de textielsector werd ook benaderd. Peter en Jos zijn de sales managers: zij vormden het sales-team vanaf dag 1. En ook al werkten de banken niet erg mee, Hans Nooij ontwierp zijn eerste collectie voor Rags Industry en zorgde ervoor dat de eerste klanten in de eerste Amsterdamse showroom niet alleen een show-model ter bezichtiging kregen, maar hij toonde hen meteen de uit voorraad leverbare aantallen. Want kwaliteit moet controleerbaar zijn, evenals dat er geleverd wordt.

Vanaf de lancering van de eerste collectie van Rags Industry in 1995 is het bedrijf The Hilt gegroeid. De lijn voor de grotere jongens is uitgebreid met RFG (Rags For Girls) en ook de heel jonge jongens en meiden van twee tot acht jaar hebben elk hun eigen lijn met Eager Beaver. Vandaag de dag telt het bedrijf honderd medewerkers, met show-rooms in Nederland, België en Duitsland, filialen in China, Hong Kong en India, en dealers van Scandinavië tot Frankrijk en ook in Saoedi-Arabië en Japan. Kortom, The Hilt is een bedrijf met een wereldwijde marktafzet en marktleider in Nederland.

"Hoe heeft het zo groot kunnen worden?" Het lijkt of Hans Nooij, na bijna tien jaar actief werkzaam om The Hilt tot het bloeiende en groeiend bedrijf te maken dat het nu is, daar zelf nog wel het meest verbaasd over is. "Talent en hard werken," beantwoordt hij de vraag zelf. "Je moet mensen met talent om je heen verzamelen en hen de dingen laten doen waar ze het beste in zijn. Je geeft ze een goed arbeidsklimaat en zorgt voor ondersteuning."

"Eén van die talenten is ontwerper Piet van de Laak. Hij heeft gewerkt in de V.S., voor onder andere Macy's en Pepe Jeans en kwam begin '97 bij ons binnen. Sindsdien heeft hij de basis verder uitgebouwd. Hij staat nu aan het hoofd van een team van twaalf ontwerpers." Deze verklaring van de algemeen directeur komt overeen met de filosofie van het bedrijf waarin ieder een eigen verantwoordelijkheid heeft en waardering krijgt. "Eén van die dingen van groter groeien is dat je niet moet blijven denken dat je het allemaal zelf kunt doen," vindt Nooij.

Daarom is verdere professionalisering van het familiebedrijf de volgende stap. Hiertoe is sinds begin dit jaar Robin de Vries aangetrokken als commercieel manager. De Vries is verantwoordelijk voor het commerciële gedeelte van The Hilt, dat wil zeggen voor de afdelingen Verkoop en Marketing. "The Hilt is snel gegroeid," zegt de nieuwe man, "dankzij goed ondernemerschap en grote betrokkenheid van alle medewerkers. Dit heeft heel goed gewerkt voor de verkoop in de Benelux en Duitsland. Maar deze inmiddels zeer grote organisatie heeft meer structuur en informatie nodig. Eén van die dingen is het terugkoppelen van de verkoopgegevens. We werken hierbij sinds kort nauw samen met een aantal retailers van wie we exacte verkoop resultaten bijhouden. Hierdoor weten we precies de doorverkoopsnelheid van de verschillende artikelen. Waardoor we weer sneller kunnen inspringen op de trends in de markt en veranderingen in wensen qua leveringen voor de toekomst."

"Een ander onderdeel van de commercie is het deelnemen aan evenementen waarbij de communicatie direct gericht is op de consument. Vorig jaar is The Hilt begonnen met het ondersteunen van de kinderattractie Camp Beaver op het rondtrekkend cultuurevenement 'De Parade'. Dit jaar hebben we er voor het eerst een eigen gezicht aan gegeven. Wel met een heel laag reclamegehalte. We willen dat ouders en kinderen op de Parade een goede ervaring hebben zonder direct in een commerciële omgeving te komen. In Camp Beaver gaan kinderen aan de slag met kwast & verf, en kunnen ze meespijkeren en -bouwen aan een houten fort. Foto's van kinderen die aan deze activiteiten deelnemen zijn te downloaden vanaf de website campbeaver.nl en pas dan komt men er achter dat Camp Beaver gesponsord wordt door Eager Beaver.
Een andere actie: twee weken voordat de scholen beginnen ontvangt een groep van 500.000 huishoudens exclusief een speciale Eager Beaver krant waarin alle kleding sets staan die dan in de winkels liggen. Deze zending wordt verzorgd door een speciaal media-bedrijf. Dit betekent een directe communicatie met de doelgroep, ouders tussen de 25 en veertig jaar met kinderen in de Eager Beaver leeftijd", waarmee we een 'pull' naar de winkels willen realiseren.

Voor de Rags doelgroep staat binnenkort een nieuw actie op touw. Hoe dat precies in z'n werk vertelt hij nog niet. Maar het doel is om op originele wijze direct de doelgroep voor Rags Industry en RFG te benaderen. "We doen dat dus ook op de plekken waar zij te vinden zijn. Basketbalvelden, schoolroutes, schoolpleinen en in de directe omgeving van winkelcentra. De bedoeling is dat de naamsbekendheid van Rags Industry en RFG bij deze jongens en meiden groter wordt.
De retailer merkt meteen het resultaat van deze acties, want via de websites, die duidelijk via deze campagnes worden gecommuniceerd, zien ouders en kids direct bij welke retailer in de buurt ze onze kleding kunnen aanschaffen", aldus de commercieel manager over de lopende campagnes van The Hilt.

Hans Nooij weet nog wanneer zijn omslag punt kwam in anders denken, groter denken. "Je begint met vijf mensen die voor het bedrijf werken," memoreert de man aan de top van de Nederlandse kinderkledingwereld," dan heb je er zeven, negen, twaalf en dan ineens twintig. Eerst dacht ik 'zo is het genoeg', maar The Hilt groeide door en daarom zijn de nodige stappen ondernomen om dat in goede banen te leiden. We willen namelijk niet dat er een moment komt dat we als merken 'over the hill' zijn. Liever groeien we rustig door, met een blijvende focus op Nederland, België en Duitsland. Hier ligt toch onze basis en de meeste omzet. Maar dat neemt niet weg dat we de groei in het buitenland rustig door laten gaan. The Hilt mag zich vergroten over de wereld, als een olievlek met steeds grotere kringen."
(AK)

www.ragsindustry.com
www.eagerbeaver.nl
uit FashionUnited vakblad, september 2004

 

Kind met een buikje

Een peuter met ronde appelwangen, mollige armpjes en zo'n koddig lijfje roept veelal vertederde reacties op. Met de eerste groeispurt verdwijnt het schattige puppyvet al gauw en wordt het kind snel genoeg een slanke tiener. Of toch niet? Niemand kan ontkennen dat kinderen en volwassenen steeds dikker worden. In Nederland is 49% van de mannen en 39% van de vrouwen tussen 20 en 60 jaar veel te zwaar. Bij kinderen geldt dat inmiddels voor één op de acht. Het overgewicht valt extra op dankzij de populariteit van naveltrui en heupbroek. Maar ook als de zomermode minder bloot was zou dat het groeiend aantal dikke kinderen niet lang kunnen camoufleren, omdat de meeste kinderkleding er niet op berekend is. Leuke mode voor dikke kinderen blijkt een schaars goed.

"Mijn kind heeft een buikje." Ton van Sol hoort de woorden regelmatig wanneer moeders besluiten de gekochte kinderkleding te retourneren. Van Sol is eigenaar van Tinino, een van de grotere online winkels met merkkleding voor kinderen. "Aangezien wij via internet verkopen kan de kleding niet vooraf worden gepast. Als mensen contact opnemen om een aankoop te ruilen is dat vaak omdat het kind er te fors voor is."
Carolien Pouw verkoopt ook kinderkleren, maar zij is gespecialiseerd in op maat gemaakte kleding. Negen jaar geleden startte zij C-so Kidsfashion. De vraag naar maatkleding voor dikkere kinderen groeide zo sterk dat zij al snel besloot zich volledig daarop toe te leggen. Het kledingaanbod voor deze kinderen is zeer gering," zegt Pouw. "Dat blijkt wel uit mijn uitgebreide klantenkring." Mensen komen uit heel Nederland, en zelfs uit België, naar Pouws atelier en hebben daar soms wel drie uur reizen voor over. "Waarom springt geen kledingketen hierop in?" vraagt zij zich af. "Niet iedereen kan zich tenslotte maatkleding veroorloven."

In de Verenigde Staten is die situatie wel anders. Het aantal dikke mensen is in dat land natuurlijk ook opvallend groot. Maar volgens cijfers van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is het percentage kinderen met overgewicht hier de afgelopen twintig jaar opgelopen van 9 naar 13. Bij jongeren van 16 jaar en ouder gaat het al om 20%. Als deze trend doorzet gaan we de VS achterna. Daar zijn kledingretailers inmiddels op grote schaal in deze groeiende markt gestapt. Ketens als Wal-Mart, Gap, Old Navy, The Limited, Lands' End en J.C. Penney hebben het maataanbod van bestaande lijnen al lang uitgebreid. De hippe Amerikaanse kledingketen Torrid, die in 2001 van start ging, richt zich zelfs exclusief op dikke tieners en heeft daar veel succes mee.

Het aanbod van dergelijke kleding blijkt in ons land echter nog zeer klein. Zaken die kleding voor dikke kinderen aanbieden zijn schaars en een kledingmerk dat dit product in de bestaande collectie heeft opgenomen is helemaal onvindbaar. Hoewel het hier een nichemarkt betreft is dit toch verrassend. De vraag naar ruimere kleding moet immers de afgelopen jaren zijn toegenomen. Zeker als we kijken naar het forse aantal kinderen met overgewicht. Volgens de Stichting Nationale Sportweek, die in april 2004 de eerste Nederlandse week van de sport organiseerde, zijn inmiddels 800.000 kinderen in ons land te dik. Die moeten allemaal worden aangekleed. Juist in een periode gekenmerkt door economische recessie kun je dan verwachten dat ondernemers zo'n gat in de markt opzoeken. Bovendien lijkt het een uitgelezen mogelijkheid om mensen voor langere tijd te binden. De harde werkelijkheid is immers dat dikke kinderen meestal uitgroeiden tot dikke volwassenen. Waarom speelt geen kledingmerk hierop in?

Een mogelijke oorzaak is dat er geen landelijke verkoopcijfers voor deze branche voorhanden zijn. Het is de vraag of er überhaupt ooit onderzoek naar is gedaan. Bij het Hoofdbedrijfschap Detailhandel, Mitex en GFK Fashion*Scope is deze nichemarkt in ieder geval niet onderzocht. Volgens Yvonne van Bakel van GFK omdat er nog geen aanvraag is geweest naar een analyse van deze verkoopcijfers. Uit recente verkoopgegevens van alle kinderkleding kan het onderzoeksbureau, dat in opdracht van grote retailbedrijven de modemarkt in kaart brengt, de gevraagde informatie ook niet destilleren. Als kinderen kleding in een grotere maat hebben gekocht hoeft dat immers niet te betekenen dat zij te dik zijn. Het kan ook dat zij die kleding nodig hebben omdat zij langer zijn dan gemiddeld.

Recente gegevens voor de VS zijn er wel. Daar blijkt uit onderzoek van de NPD Group dat de verkoop van kinderkleding in grote maten is gegroeid tot 12% van de totale kinderkledingmarkt in dat land. Dat betekent een omzet van drie miljard doller per jaar.

Een andere mogelijkheid is dat aan de vraag al onzichtbaar is vervult. Zo heeft Mexx inmiddels veel kinderbroeken toegerust met een verstelbare tailleband. Boudewijn Schipper, divisiedirecteur van Mexx Kids, heeft geen groeiende marktvraag naar grotere kinderkleding opgemerkt. "Ieder kind is natuurlijk anders," zegt hij, "en de productie van kinderkleding is sowieso lastig vanwege het brede matenspectrum."
Mexx, volgens recent onderzoek van Textilia een van de grootste leveranciers van kindermode in ons land, verkoopt kinderkleding van maat 92 tot en met 176. Het merk produceert voor een gemiddeld postuur, maar heeft met de verstelbare taille het spectrum wel verder uitgebreid. Volgens Schipper is dat de beste manier om zoveel mogelijk kinderlijfjes te kunnen kleden.
Ook Tinino's Ton van Sol signaleert toenemend gebruik van verstelbaar elastiek in de taille. Vooral een passende broek te vinden blijkt voor dikke kinderen namelijk een probleem. Shirts en vestjes rekken meestal voldoende mee om een klein buikje te bedekken, maar veel kinderkleding is daar toch niet op berekend. "Met behulp van knoopjes is de elastische tailleband losser of juist strakker te zetten waardoor een model geschikt is voor meerdere taillematen."

De toevoeging van een verstelbare tailleband kan dus een oplossing zijn, maar niet altijd. Kinderen die buiten deze opgerekte gemiddelden vallen hebben nog steeds een kleedprobleem. Kleding een maat groter kopen is geen goed idee, dan raken immers de verhoudingen zoek. "De proporties moeten wel kloppen," zegt Van Sol. "Je kunt kinderen niet gewoon een broek in een maatje groter aantrekken. Dan zit het kruis te laag en zijn de pijpen te lang." Kleding voor dikke kinderen moet aan specifieke eisen voldoen en bovendien willen alle kinderen, vanaf een jaar of tien, er hip uitzien en het liefst merkkleding aan. Dat geldt voor mollige kinderen net zozeer als voor hun slankere klasgenootjes. Bij kleding voor dikkere kinderen geldt dat naast een ruimere taille, bijvoorbeeld ook armsgaten en mouwen groter worden gemaakt. Carolien Pouw vertelt dat zij het voorpand van shirts en bloesjes iets langer laat dan de achterkant. "Dat ziet er vaak beter uit."

In ons land wordt geen groot kledingmerk verkocht dat zich op deze markt richt. De eigenaar van Tinino, die merken zoals Cakewalk, Eager Beaver, Salty Dog, Brunotti en Rags Industry verkoopt, twijfelt eraan of zoiets succes zou hebben. "Hoewel het een uitkomst zou zijn voor de 20% van de kinderen die te dik is, vraag ik me af of zo'n merk goed zou verkopen. Zeker voor kleine kinderen (tot een jaar of tien, red.) geldt dat hun moeders voor bepaalde merkkleding kiezen, omdat zij daar status aan ontlenen. Die kinderen maakt het nog niet zoveel uit wat zij dragen, als het maar prettig zit. Moeders zullen geen kleding kopen van een merk dat met dik-zijn wordt geassocieerd. Daarvan ben ik overtuigd."

Van Sol slaat de spijker op z'n kop. Kinderen lopen er steeds hipper bij, omdat hun ouders vaker trendy, en dure, kleding voor hen kopen. Er is zelfs een begrip voor bedacht: de 'urban baby` die gekleed wordt in hiphop kleding van bekende merken. Kinderen zijn onderdeel geworden van het sociale leven van hun ouders en die willen pronken met de outfits van hun kroost. Overgewicht mag dan steeds vaker voorkomen, het wordt in ons land nog niet geaccepteerd zoals dat onder grote groepen mensen in de VS bijvoorbeeld wel zo is. Hier weegt de gezondheid zwaarder en worden acties op poten gezet om overgewicht te bestrijden. Denk bijvoorbeeld aan het 'plan van aanpak' dat de gezamenlijke supermarkten in juni aan minister Hoogervoorst van Volksgezondheid aanbieden met maatregelen die vetzucht bij hun klanten moeten tegengaan. Supermarkten geven daarmee gehoor aan een oproep van de overheid, die bestrijding van obesitas hoog op de prioriteitenlijst heeft staan. Een merk dat overgewicht aanvaardt en daarop inspeelt lijkt dan ook niet in onze maatschappij te passen. Daarom is er hier geen ruimte voor een kledinglabel dat als een 'merk voor dikkerdjes' bekendstaat.
(EvL)

uit FashionUnited vakblad, juni 2004

Aanvullend op dit artikel is er toch een merk gevonden dat 'grotere' kinderkleding heeft:

Er zijn dus ondernemers die gespecialiseerd zijn in mode voor kinderen met overgewicht. De Claire Group, een Deens bedrijf met de merken Claire.dk voor Dames, Brubaker voor heren en Claire.dk Teens en Kids (girls), en Brubaker Teens en kids (boys) heeft in de kinderlijn in de maten 98 t/m 176 voor jongens en voor meisjes modieuze en trendy kleding. c.a. 40 stylen zijn in de hoofdcollecties opgenomen onder de naam "plusfit". Ook worden er in tussenprogramma's "plusfit" stylen aangeboden.

De claire Group heeft dit gat in de markt wel ontdekt en realiseert hierin naast de reeds succesvolle kindercollecties een groei van ca. 18 % per jaar!
Steeds meer vaste klanten, maar ook nieuwe klanten ontdekken de plusfit lijn voor kinderen met een buikje.
Voor de retailer is hiermee een stuk extra omzet te realiseren met mooie marges. Claire.dk Teens en Kids (girls), en Brubaker Teens en Kids (boys) begeven zich in het middensegment. Ook is er de mogelijkheid om na te bestellen.

Informatie op: www.claire.dk
Tel. 020-3119050
Info: [email protected]

 

 

Kleuterkleding wordt steeds hipper

Peuters en kleuters lopen er steeds hipper bij. Ouders kiezen vaker voor trendyer (en duurdere) kleding. De 'urban baby` gaat gekleed in hiphop kleding van bekende merken. De invloed van 'urban' mode voor kinderen begon met de introductie van merken als Tommy Hilfiger en Ralph Lauren op deze markt.

De aandacht voor en uitgaven aan hippe kinderkleding is volgens Advertising Age een weerspiegeling van de groeiende aandacht voor kinderen binnen het gezin. Zij zijn onderdeel geworden van het sociale leven van hun ouders, die graag pronken met de outfits van hun kroost.

Overigens blijkt ook uit cijfers dat de uitgaven aan kinderkleding fors gestegen zijn. De omzet van kinderkleding groeide volgens de NPD Group afgelopen jaar in de VS met 8,2% naar $29,4 miljard, vergeleken met een daling van 8,6% voor herenkleding en een daling van 6,6% voor dameskleding.
(Bron : Advertising Age)

26 maart 2004

 

Kid's Brussels dag korter

Kid's Fashion Brussels en + Kid's Lifestyle is met één dag ingekort. In plaats van de eerder aangekondigde drie dagen, is de beurs nu op zondag 20 en maandag 21 juni. De collecties van lente- en zomermode 2005 staan in het midden van de belangstelling. De organisatie is in handen van Brussels Fashion Fairs en de deuren van de locatie, het Brussels Kart Expo (Groot-Bijgaarden) , zijn geopend van 9.30u tot 18u.

www.bff.be
2 maart 2004

 

Kleertjes met grapjes

Nieuw kinderlabel Hip & Zo presenteert een stylingconcept dat is afgeleid van de verkooptactiek van hamburgerketen McDonald's. Eten met een cadeautje wordt nu kleding met een extraatje. Truitjes, broekjes en jasjes waar subtiel een stukje speelgoed aan is toegevoegd. Dus nooit meer gezeur in de trein omdat het spelletje 'boter, kaas en eieren' is vergeten, maar gewoon Kruisje-Rondje op de trui! Of je hele poppenhuis mee op reis. Het zijn kleertjes met grapjes.

Weten wat kinderen willen, zoals extraatjes en humor. En kleren die prettig dragen, maar ook stoer zijn. Ontwerpster en bedenkster van Hip & Zo, Caroline van Lingen is zelf moeder van drie kinderen en weet er alles van. In 2002 startte zij met een winkel aan de Lange Groenendaal in Gouda met het label Hip & Zo en met succes. Vanuit het hele land komen moeders met kinderen speciaal naar Gouda voor de kleding, vandaar het idee om als groothandel het label voor een grotere markt beschikbaar te stellen.

De kinderkledingcollectie heeft een eigentijds concept en is gemaakt van comfortabele en kwalitatief hoogwaardige stoffen. De collectie bestaat uit broeken, rokken, jurken, jassen, T-shirts, sweatshirts, vestje, etc. vanaf maat 92 t/m 140 en zijn onderling goed te combineren.

Het label situeert zich qua prijs in het middensegment, maar oogt door het gebruik van kwalitatief hoogwaardige materialen naar het betere genre. De verkoop van de wintercollectie 2004-05 is recent gestart, deze zal worden geleverd in de maanden juli en augustus 2004.

www.hipenzo.nl
26 februari 2004

 

Reversible: Travelbags voor kids

Reversible is het nieuwe merk dat onder de vlag van BVCAB op de markt komt met een nieuw ontworpen Travelbag voor kinderen van O-1/2 JR en 1/2 JR-1 JR.

VEILIGHEID: middels een sleuf in de achterzijde van de bag kan de gordel van de "MAXI COSI" door de travelbag heen toch worden gesloten waardoor de kinderen veilig mee kunnen reizen.

De travelbag wordt geproduceerd in allerlei kleuren fleece en is, zoals de naam zegt, ten alle tijden 'reversible'.

Als special komt er een Travelbag in een Teddy uitvoering in de kleur sand en bruin. De winkelverkoopprijs ligt tussen de 49,- en 59,- euro. De specials kosten 69,- euro.

Binnenkort komt Reversible ook met een Trevelplaid voor kinderen.

Reversible is te zien in STAND 202 van de NO KIDDING BEURS te Houten, naast de nieuwe baby collectie van JACKPOT DAUGHTER & COTTONFIELD SON.

BVCAB
0621-21 62 23
070-415 17 24
[email protected]
31-12-2003

 

Winst Vans stijgt

De Amerikaanse jongerenkledingretailer Vans Inc. heeft in het eerste kwartaal 22 procent meer winst gemaakt. Daarmee komen de netto inkomsten van het bedrijf in die periode op 6,6 miljoen dollar.

In een verklaring zei Vans dat de stijging vooral te danken is aan de verbetering van het assortiment. De grootste winst werd gemaakt in de kleding voor jongere meiden. Ook in het tweede kwartaal ziet het bedrijf een toename van bestellingen van vijf procent, naar aanleiding van de goede verkoop aan het begin van het schooljaar.

De verkoop voor de drie maanden die afgesloten werden op 30 augustus kwamen uit op 129 miljoen dollar. Dat is 4,6 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. Over het fiscale jaar dat eindigt in mei 2004 verwacht Vans een omzet van 324 tot 334 miljoen dollar te behalen.

www.vans.com
30 september 2003

 

Tieners hebben geld zat

Voor tienermeisjes is het uiterlijk van groot belang. Bovendien hebben schoolmeisjes vaak veel geld te besteden, maar nog weinig zelfvertrouwen. Dat maakt hen de ideale doelgroep voor slimme modemerken. Deze meden mogen steeds vaker meebeslissen over de uitgaven van het gezin. Toen de Volkskrant deze groep naar hun favoriete merken vroeg, somden de meisjes probleemloos een rijtje modehuizen op.

Nederlandse tieners hebben behoorlijk wat te besteden. Het budget van een zestienjarige is tussen 1999 en 2000 met 10% toegenomen van 2.848 tot 3.100 euro per jaar. Zij krijgen meer zakgeld, meer kleedgeld en nog het nodige voor rapport of verjaardag. Veel tieners hebben een bijbaantje waarmee gemiddeld 64 euro per maand wordt verdiend. Het meeste geld jongeren aan zichzelf uit.

Niet alle jonge meiden vinden de grote modemerken echter belangrijk, concludeert de krant. Op diverse scholen is designkleding alweer uit. Tieners kleden zich trendy door merkkleding te combineren met `gewone` kleding.

Grote modemerken hebben inmiddels ook het schoolmeisje ontdekt met twee tienerglossy`s. Quote Media heeft Ellegirl geïntroduceerd, voor meisjes van 14 tot 18 jaar. De Telegraaf biedt vanaf september Cosmogirl.
(de Volkskrant Magazine)

3 september 2003

 

Byblos Kinderkleding

Binnenkort zal de Italiaanse kledingfabrikant Swinger International SpA een Byblos-kinderkledinglijn lanceren. Het bedrijf, dat Byblos in April 2002 overnam van luxegoederenbedrijf Prada, heeft grote plannen voor het merk.

De nieuwe lijn maakt deel uit van het plan van Swinger om een bredere sortering aan Byblos-collecties op de markt te brengen. Zo zijn ook een ondergoed- en een zwemkledinglijn in de maak. Eerder al gaf het bedrijf licenties uit voor brillen-, parfum-, schoenen- en tassencollecties.

Het Italiaanse Mafrat zal de nieuwe lijn voor jongens en meisjes van nul tot zes jaar wereldwijd gaan produceren en distribueren. Mafrat heeft enige ervaring in het produceren van designer-kinderkleding. Het maakt nu kindercollecties voor Laura Biagiotti, Mariella Burani en Ungaro. Een lijn voor kids tot zestien jaar zal worden gefabriceerd door Spazio Sei Fashion.

24 juli 2003

 

No Kidding: gezellig en nuttig

Roze en witte balonnen, blijde gezichten en een goede sfeer. Met achthonderdvijftig bezoekende zaken op de eerste dag, twaalf nieuwe merken en een wachtlijst voor de stands is de kinderkledingbeurs No Kidding minstens zo'n groot succes geweest als afgelopen jaar. De twaalfde editie van de beurs in het Expo Center in Houten dient voornamelijk om een algemeen inzicht te geven in de nieuwe kleuren, stijlen en asseccoires voor voorjaar/zomer 2004. Bovendien hebben de vertegenwoordigde merken de kans zich van hun beste kant te laten zien. Dat komt vooral doordat er bij de ruim 180 stands geen orders geschreven worden. En daardoor zijn ook bedrijven met een eigen showroom, die normaal geen beurzen bezoeken, van de partij. De modeshow die twee keer per dag plaatsvindt, geeft een goed beeld van wat er te zien is op de beurs. Kleding van diverse exposanten als Gymp, EagerBeaver Girls, Rags en Blue Seven passeerden op swingende wijze de revue.

Algemene indruk: voor de kleintjes blijven de schattige schoffies regeren. Natuurlijke, lichte kleuren, basics, veel laagjes en natuurlijk een leuke pet zijn daarbij belangrijk. Zo kiest Jottum dit voorjaar het ruime sop met marinekleuren, aangevuld met meer romantische lichte tinten. Noppies Baby heeft lichte breisels en sportieve thema's in sand, navy en ecru.

De kids van acht jaar en ouder nemen het liefst zélf het heft in handen. MTV en Idols hebben duidelijk impact: eighties, fluo, zakken, ritsen en cords beheersen het algemene beeld. Een eigen stijl is voor jongeren onontbeerlijk en verschillende soorten kleding worden door elkaar gedragen. Daarmee volgen de merken vrijwel de lijn van de "volwassen" mode. Zo combineert O'Neill, één van de merken die niet op andere beurzen te vinden zijn, Latin Spirit met Kings Road. De eerste staat voor surf, carnaval van Rio, en ethno. Het tweede is gebaseerd op de Londense look en straalt romanticisme, rock en retro uit.

"De No Kidding geeft detailisten de kans om de mode te beleven, te voelen. Het is een goede manier om je te oriënteren", aldus Mark Bakker, de eigenaar van de goedlopende CKS-stand. Bovendien heerst er een goede onderlinge sfeer, zegt Eliza van Eden van Accessoires 4 U: "Toen ik vorig jaar moest bevallen en mijn collega alleen op de beurs stond, hielpen alle andere standhouders hem meteen uit de brand." Dat belooft wat voor de volgende editie, op elf en twaalf januari 2004.
<Marieke van der Poel>

8 juli 2003
www.nokidding.nl

 

Kinderwinkelcentrum geen succes

Het kinderwinkelcentrum Het Drakennest in Amersfoort dreigt te mislukken. Daarom gaat het centrum zich meer op tieners richten. Eigenaar Kaats & Waalwijk Vastgoed hoopt op die manier het winkelcentrum van een ondergang te redden.
Het complex werd twee jaar geleden geopend als Europa's eerste kinderwinkelcentrum. Inmiddels staat de helft van de winkels leeg. Met pratende prullenbakken, speeltoestellen en een speels imago moest de doelgroep van kinderen tot twaalf jaar naar het centrum worden getrokken.

Vanaf het begin bleven klanten echter weg. Voor twee winkels werden geen exploitanten gevonden. Inmiddels staan acht panden leeg. De ondernemersvereniging denkt dat de belangrijkste reden voor het falen van het concept is dat het publiek het Drakennest niet kan vinden.
<Adformatie>

21 juni 2003

 

Designkleding voor kids

Ouders die met hun kinderen willen pronken, steken hun kids steeds vaker in designkleding. Merken zoals Dolce & Gabbana, Diesel, Braez, Lily Gaufrette of DKNY hebben inmiddels volledige kinderkleding collecties in de winkel. En de verkoop van de dure merkkleding voor klinderen blijkt goed te lopen.

Martine van Rooijen van de Utrechtse kledingzaak 'Noahs hippe kinderwinkel' onderscheidt twee typen klanten. De eerste zijn de ouders die zelf ook graag in merkkleding lopen en dit ook voor hun kinderen kiezen. De andere categorie koopt merkkleding in de overtuiging dat deze van een betere kwaliteit is.

Toch lijkt de keuze voor de merken meer te maken te hebben met merkenliefde dan met kwaliteit voor het gebodene, zo meldt Intermediair deze week. In het Cijfers & Trends-rapport 2002/2003 van de Rabobank, leest men dat "de hang van consumenten naar zekerheid en expressie de kracht van A-merken versterkt".
<Intermediair>

21 mei 2003

 

Kind gaat gekleed als ouder

Kinderkleding lijkt steeds meer op de mode voor volwassenen.

Kledingstukken voor volwassenen worden vaker gekopieerd en verkleint. Kindercollecties voor deze winter bevatten thema’s als retro en romantiek, stijlen die ook veel voorkomen in collecties voor volwassenen. Claire group, een internationaal modeconcern dat kleding ontwerpt voor de modebewuste vrouw en het actieve kind, laat weten dat ‘de jeugd precies weet wat ze wil, heel duidelijk een eigen smaak heeft en haar eigen stijl volgt’.

Ook ondergoedmerk Schiesser komt deze winter met een kindercollectie die bepaald volwassen te noemen is. Voor jongens brengt het merk stoere onderbroeken, net zoals diegenen die hun vader dragen. Voor meisjes heeft Schiesser mooi wit basisondergoed, wat ook onder volwassen vrouwen populair is. Vooral oudere kinderen blijken merkgevoeliger te zijn en willen graag modieus gekleed gaan. De kledingindustrie springt daar handig op in.

20-8-2002


Mila Schön start met kindercollectie

Het Italiaanse modehuiis Mila Schön, eigendom van kledingfabrikant Mariella Burani Fashion Group, zal een kindercollectie introduceren vanaf zomer 2003. De collectie zal bestaan uit twee lijnen voor kinderen in de leeftijd 4 tot 12 en van 6 tot 14 jaar. De collecties zullen volgende maand getoond worden op de kinderkledingbeurs Pitti Immagine Bimbo van 28 tot 30 Juni.

De collectie zal geproduceerd worden door kinderkleding en bruidskledingfabrikant Gimel Srl. Gimel maakt tevens de kleding voor haar eigen merken Gimel Kids, Serena, Carlotta, FeFe en Shot. Het is de eerste licentie overeenkomst voor het bedrijf uit Putignano, dat haar omzet over 2001 zag stijgen met 15 procent tot 15 miljoen euro.

21-5-2002

 

Go-kidzz.nl feestdagen

Na een enorm aantal aanbiedingen van Ragazzi is het nu groot feest bij Kiekeboe, waarom? omdat de feestdagen voor de deur staan.

In alle maten tot en met maat 152. Leuke setjes voor jongens en meiden. Lieve kleuren, blauw, bordeaux en roze en stoere kleuren voor de jongens. Vooral de worker voor jongens is ideaal.....gemaakt van een soort vuilafstotende (superhandig voor ouders) wax, lekker dik, met leuke zakken en stiksels. In combinatie met een trui een enorme feestelijke set.

De toppers van de collectie zijn eruitgehaald om er speciale leuke aanbiedingen van te maken. Dus waar Kiekeboe normaal nog best aan de prijs is zijn het nu hele leuke prijzen geworden. Er zijn nog een paar winterjassen van Ragazzi, dus wees vlug want op=op. Kom maar gauw even kijken of je kinderen dit jaar in kiekeboe of ragazzi of misschien wel in annekees de show gaan stelen tijdens de feestdagen. Surf dus maar gauw naar www.go-kidzz.nl en pak dat voordeel want voor veel artikelen geldt op=op.
10-12-2001