Levi's groeit in Q1 2008

Levi Strauss & Co. heeft op wereldniveau in het eerste kwartaal van 2008, eindigend op 24 februari, een winst gerealiseerd van $97 miljoen. Dat is 12 procent meer dan de winst van dezelfde periode vorig jaar ($87 miljoen). De omzet in deze periode steeg met 4 procent, van $1,04 miljard in 2007 naar $1,08 miljard in 2008. Volgens het concern is vooral de lage stand van de dollar voordelig geweest. President en ceo van het concern, John Anderson, liet in een persbericht weten dat het bedrijf een roerig jaar tegemoet gaat, maar dat voor verdere winst uitgegaan wordt van een grotere omzet in de landen China, India en Rusland. Alsmede de vrouwensector.

Op Europees niveau steeg de omzet met maar liefst 15 procent met betrekking tot dezelfde periode vorig jaar, tot $329 miljoen. De winst was $98,9 miljoen. Dit is het zesde kwartaal op rij waarin het Amerikaanse concern winst boekt. Hiermee maakt Levi's definitief een einde aan de donkere jaren die het label achter zich heeft. Deze ommekeer heeft volgens het bedrijf te maken met sterke verkoopcijfers van Levi's Red Tab premium men's denim en vasthoudendheid van de Europese retail; zowel groei binnen winkels als toename van winkels. In de toekomst zal Levi's Europa zich focussen op de introductie van nieuwe producten en uitbreiding van het retailnetwerk.

Het Amerikaanse merk denkt dat binnen drie tot vijf jaar het merendeel van de omzet van buiten de Verenigde Staten zal komen.

14 april 2008

 

Pop-up store Levi's weer weg

De Amsterdamse pop-upwinkel van Levi's, die op 21 februari jongsleden zijn deuren opende, gaat alweer dicht. Zo gaat dat met pop-upstores, oftewel tijdelijke winkels; je moet er snel bij zijn, anders ben je te laat. De winkel in de Houtkopersdwarsstraat (zijstraatje van het Waterlooplein) was er anderhalve maand. Ido de Voos, die de winkel afgelopen zes weken runde, heeft andere plannen met het pand; vanaf 10 april opent hij er zijn nieuwe winkel 290m2. De Voos, eigenaar van 90m2 wilde net verhuizen toen Levi's hem benaderde met het plan er een tijdelijke winkel te beginnen. Dat wilde hij wel. Zeventig procent van de winkel werd ingericht door Levi's, de rest werd ingekocht door De Voos. De Voos was toen enigszins sceptisch over het verkoopresultaat. “Het gaat niet om de verkoop, het is meer een vorm van pr,”zei hij er over.

Nu blijkt dat de omzet maar liefst 40 procent hoger is uitgevallen dan verwacht. “Voor zowel Levi's als voor ons is het heel goed geweest,” zegt de eigenaar. Dat het wel even tijd nodig heeft voordat men de winkel ontdekt blijkt uit het feit dat het steeds drukker werd. “Afgelopen weekend liep het echt storm. Eigenlijk is zes weken dus te kort.”

Om aandacht te trekken werden meerdere evenementen in de Levi's pop-upwinkel georganiseerd. De opening was daar een van. Ook gaven twee ontwerpers van Nike een lezing over de dunk (basketballschoen) en customizeden artiesten live de achterzakken van broeken. Een veiling daarvan moet geld gaan opbrengen voor een goed doel. Woensdagavond wordt de winkel uitgeluid met een optreden van rockband Voicst. Het fenomeen pop-up store of guerillawinkel (algemeen: pop-up retail), bestaat alweer enkele jaren. In steden als Londen en New York zijn sinds 2003 vele winkels geopend en weer dicht gegaan. Levi's heeft inmiddels al een nieuwe pop-upstore geopend: in Antwerpen.

www.levis.com
www.290sqm.com
2 april 2008

 

Forse winstgroei Q4 Levi Strauss

Levi Strauss & Co heeft de nettowinst in het vierde kwartaal van het afgelopen boekjaar ruim verdubbeld. De Amerikaanse jeansproducent dankt de groei vooral aan een eenmalige belastingmeevaller van $215 miljoen en waarschuwt dat 2008 alsnog een moeilijk jaar zal worden, omdat de verkoop in een paar belangrijke regio's blijft dalen.

De nettowinst is in het laatste kwartaal van 2007 uitgekomen op $267 miljoen tegen $96 miljoen over dezelfde periode in 2006. De operationele winst steeg met 12 procent naar $190 miljoen tegen $170 miljoen een jaar eerder. Dankzij lagere kosten steeg de omzet met 2 procent, maar die zou zonder verschillende meevallers gedaald zijn. Vooral als gevolg van de gedaalde verkoop van het goedkopere Signature label dat Levi Strauss in 2003 op de markt bracht. Het hoofdmerk Levi's wist wel in alle regio's groei te boeken.

Het bedrijf kampt met tegenvallende verkoopresultaten in aan aantal belangrijke markten. Zo is de omzet in de thuismarkt, de VS, met 3 procent gedaald en ook in Japan loopt het niet lekker. Opkomende markten zoals India en China laten daarintegen een gezonde groei zien.

www.levis.com
14 februari 2008

 

Levi's en Jordan coöperatie

Opnieuw een samenwerking tussen twee giganten in de sport- en fashionindustrie. Jordan -een merk van Nike- en Levi Strauss & Co hebben de komst van een nieuwe gelimiteerde modelijn aangekondigd. Eerder deze week kwamen Adidas en het Italiaanse Diesel met een soortgelijk bericht.

De nieuwe Jordan Levi's collectie zal vanaf maart in de VS verkrijgbaar zijn. De lijn wordt 23/501 genoemd, wat een samenvoeging is van het rugnummer van de beroemde basketbalspeler Michael Jordan naar wie het sportmerk is vernoemd en model 501 een klassieker van jeansfabrikant Levi's. De collectie is voor mannen en is een set die bestaat uit drie items, een paar Air Jordan Retro1 gymschoenen, een 501 jeans en een T-shirt met een unieke grafische print, welke gezamenlijk in een speciale verpakking verkocht gaan worden. Het is een gelimiteerde editie die bij een beperkt aantal retailers, Levi's winkels en Niketown filialen verkrijgbaar zal zijn.

Volgens Fran Boller van Jordan is 23/501 gericht op consumenten die op zoek zijn naar iets dat “echt authentiek en origineel” is. Doug Sweeny van Levi's Jeanswear voegde daaraan toe dat de twee merken verwant zijn, omdat zij beide een unieke rol spelen in hun eigen segment. “Dat heeft ons bij elkaar gebracht,” aldus Sweeny.

www.levis.com
www.jumpman23.com
27 november 2007

 

Nieuw concept Levi's in Antwerpen

Antwerpen heeft een primeur: deze week gaat daar de allereerste nieuwe winkel van Levi's open. Europees directeur van het merk Armin Broger, die eerder werkte voor 7 For Al Mankind, vond dat de Levi's winkels wederom aan vernieuwing toe waren. “De winkel in Antwerpen zal interactiever zijn dan de andere Levi's winkels, maar ook de ‘look and feel' is volkomen anders,” zegt marketing manager van Levi's in de Benelux, Katelijne Duerinck.

Het gaat goed met Levi's de laatste jaren. Het merk is zich gaan focussen op jongeren, waar het eerst voor ‘iedereen' was. “Het is hipper, cooler en alles heeft nu een betere pasvorm.” En dat begint zijn vruchten af te werpen. “Ons merkimago is sterk gegroeid,” zegt Duerinck.

Een van de zaken die daar bij horen is online shoppen. En dat kan vanaf begin november. Duerinck: “Uit reacties op de website van Levi's kwam naar voren dat een op de vijf bezoekers verwachtte online te kunnen shoppen. Het is belangrijk voor Levi's om aanwezig te zijn waar onze core consument koopt, aangezien we weten dat het leeftijdsprofiel van online shoppers overeenkomt met de doelgroep van Levi's.” De online shop biedt alle verschillende Levi's collecties (behalve Levi's Red) aan, bestaande uit ongeveer tweehonderd producten voor de lente van 2008. Dit is vergelijkbaar met een medium Levi's store zoals we die nu al kennen. Maar de producten die online worden verkocht, maken onderdeel uit van een Pan-Europees assortiment. Hierdoor is het mogelijk dat er producten online aangeboden worden die niet in Levi's stores in België of Nederland te koop zijn. Ook is de collectie anders dan de collectie die te verkrijgen is op de Amerikaanse website. “De Amerikaanse collectie staat volledig los van de Europese collectie. De volledige Levi's Europe collectie wordt ontworpen in Brussel, niet in Amerika,” laat Duerinck weten.

De flagshipwinkel in de Kammenstraat in Antwerpen is een testwinkel. Na zes maanden à een jaar zullen beslissingen genomen worden voor winkels in de rest van Europa.

www.levi.com
30 oktober 2007

 

Levi Strauss boekt flinke winst

Jeansfabrikant Levi Strauss & Co heeft over het derde kwartaal een winstgroei van 24 procent behaald. Dat blijkt uit de cijfers die de spijkerbroekenspecialist deze week presenteerde. Dankzij lagere belasting, hogere inkomsten uit rente en een goede verkoop in Europa, kon de nettowinst stijgen naar $61 miljoen. Vorig jaar was dat $49 miljoen. De omzet in het derde kwartaal nam minder fors toe. Met een resultaat van $1051 miljoen lag de netto-omzet twee procent hoger dan vorig jaar, toen het bedrijf $1028 miljoen omzette. In dat jaar vielen de inkomsten tegen.

Volgens het bedrijf is de stijging van de netto-omzet vooral te danken aan de wisselkoers. De verkoop in Europa en Azië nam weliswaar toe, maar de verkoop in de Verenigde Staten daalde. Vooral de merken Levi Strauss Signature en Dockers verkochten minder dan verwacht. Vorig jaar liep de verkoop van Levi Strauss Signature (dat alleen in de VS wordt verkocht) ook al terug.

John Anderson, CEO bij Levi Strauss & Co zei tijdens de persconferentie dat hij teleurgesteld is over de verkopen in Noord Amerika maar dat hij toch optimistisch is voor de resultaten van het hele jaar. De resultaten uit het eerste en het tweede kwartaal waren, met omzetstijgingen van respectievelijk 7 procent en 5,8 procent, gunstig. In 2005 jaar doorbrak Levi's het patroon van dalende omzetten uit voorgaande jaren. Sindsdien klimt de omzet van het bedrijf weer. Levi's sprijkerbroeken worden inmiddels in zo'n 110 landen verkocht.

www.levis.com
12 oktober 2007

 

Levis klaagt Ralph Lauren aan

Jeansfabrikant Levi Strauss & Co. heeft een rechtzaak aangespannen tegen Polo Ralph Lauren Corp. Levis beschuldigt het bedrijf ervan dat het het patroon dat op de spijkerbroekzakken is gestikt, kopieert. Deze vorm is auteursrechtelijk beschermd sinds 1873. Daarom eist Levis een schadevergoeding voor misgelopen winst en een verbod op het maken van nieuwe kleding met dit ontwerp. Polo Ralph Lauren liet in een verklaring weten dat het bedrijf merkidentiteit en intellectueel eigendom erg serieus neemt, maar dat het ontwerp duidelijk te onderscheiden is van dat van Levis. Erg overtuigend vonden de Amerikanen dit niet; de aandelen van Polo Ralph Lauren daalden met $2.41 tot $96.82. Dat is een daling van 2,4 procent.

www.polo.com
www.levistrauss.com
26 juli 2007

 

Levi's boekt winststijging Q2

Levi Strauss & Co heeft in het tweede kwartaal een winststijging van 13,7 procent naar $45,7 miljoen (€33,3 miljoen) geboekt. De omzet steeg met 5,8 procent naar $1,02 miljard. John Anderson, voorzitter van de in San Francisco-gevestigde groep, sprak van “wederom een sterk kwartaal”, hoewel de meeste winst gegenereerd werd door de forse omzet van Levi's en Dockers in de VS. Vooral Dockers genoot een gunstig kwartaal in zowel de heren als damesactiviteiten. Ondertussen leverden Europa, Japan en Zuid Korea marginale resultaten.

Terwijl de omzet in Noord Amerika met 4,6 procent steeg naar $579,3 miljoen, steeg de Europese omzet met maar 3 procent, voordelige wisselkoersen niet meegerekend. Het Verre Oosten leed onder de dalende omzet in zowel Japan en Zuid Korea, beide belangrijke markten voor Levi's. Beide landen ondergaan veranderingen in management en hebben met hoge inventarisniveaus te maken. Volgens Anderson zal dit probleem voor het eind van het jaar niet worden opgelost. Het bedrijf heeft in beide landen een nieuwe premium lijn geïntroduceerde en hoopt hiermee deze markten nieuwe leven in te blazen. De eerste reacties op de lijn zijn veelbelovend geweest, aldus Anderson.

De Noord Amerikaanse markt vertegenwoordigt 57 procent van de omzet gedurende de eerste helft, terwijl Europa en Azië de resterende 43 procent vertegenwoordigen. Het Levi's merk blijft, met 71 procent van de omzet in de eerste helft, de bestseller van de groep. Dockers vertegenwoordigt 22 procent van de omzet in de eerste helft.

www.levis.com
11 juli 2007

Levis in mobiele telefonie

Na Prada en Dolce & Gabbana voegt ook Levis een mobiele telefoon toe aan het accessoire-assortiment. De Levi's telefoon is onder licentie bij ModeLabs Group, gevestigd in Parijs en is vanaf september 2007 verkrijgbaar.

Het mobieltje van Levis is uitgevoerd in zwart, chroom of koper en is voorzien van een stoere, met klinknagels bevestigde, stalen basis. Met een afneembare ketting kunnen dragers de telefoon aan hun jeans of tas bevestigen. Voor dames zijn er zilveren edities - voorzien van beeldscherm met spiegeleffect. "Het toevoegen van een mobiele telefoon aan onze collectie is een logische stap voor Levi's, een merk dat er constant naar streeft om aan de wensen van jongeren te voldoen," zegt You Nguyen, Senior Vice President van Levi's Product. "Als pioniers van de verbinding tussen mode en technologie, wilden wij een accessoire creëren dat esthetiek met de eisen van de consument combineert."

eu.levi.com/mobile
22 juni 2007

Herstel Levi's zet door

Levi Strauss & Co heeft over het eerste kwartaal van het lopende boekjaar de nettowinst met 61 procent zien stijgen van $54 miljoen naar $87 miljoen. De omzet steeg met 7 procent naar $1,04 miljard. Met dit resultaat lijkt het tij voor de Amerikaanse spijkerbroekenfabrikant definitief gekeerd. Levi's had geruime tijd te kampen met een negatief imago, het gold niet meer als hip, en de enorme concurrentie van het groeiend aantal designerjeansmerken. Vorig jaar trad een lichte verbetering in, die nu doorzet. Het bedrijf heeft meer exclusieve spijkerbroeken op de markt gebracht en dat heeft vruchten afgeworpen. Ook hebben de winkels van Levi Strauss een nieuw en moderner uiterlijk gekregen en er zijn nieuwe filialen bijgekomen.

www.levis.com
12 april 2007

 

Levi's Q4 winststijging

Jeansspecialist Levi Strauss heeft een positief vierde kwartaal achter de rug. De nettowinst steeg maar liefst 119 procent naar $96 miljoen (€73 miljoen), terwijl de omzet met 4 procent toenam naar €1,24 miljard. “Ons vierde kwartaal was veelbelovend, met een netto omzetstijging in alle drie de regio's,” zei John Anderson, de nieuwe voorzitter van Levi's. “Gedurende het boekjaar hebben we een stabiele omzet en een sterke winst kunnen leveren, en hebben onze schulden gereduceerd. Het jaar eindigde met een verbetering in bijna alle business units . Ik ben tevreden met het positieve momentum waarmee we 2007 tegemoet gaan.”

Gedurende een telefoonvergadering met analysten zei Anderson dat het bedrijf in het begin van 2006 een moeizame start had gemaakt. Een ongunstige Europese markt en een afzwakking van Levi Strauss Signature doordat Wal-Mart zich heeft teruggetrokken hebben bijgedragen aan de aanvankelijke problemen. De Europese markt herstelde zich echter in de tweede helft en behaalde in het vierde kwartaal een omzetstijging van 3 procent en een operationele winststijging van 20 procent dankzij lagere advertentieuitgaven. De operationele groepswinst steeg gedurende het kwartaal met 40 procent naar $170 miljoen, terwijl de operationale winst gedurende het boekjaar met $24 miljoen naar $614 miljoen steeg.

www.levis.com
15 februari 2007

 

Omzetdaling Levi Strauss

De omzet van spijkerbroekenfabrikant Levi Strauss & Co is in het derde kwartaal van het eigen gebroken boekjaar gedaald van 1,04 naar 1,02 miljard dollar. Dit kwam vooral doordat de verkopen van het merk Levi Strauss Signature omlaag gingen. Levi Strauss presenteerde vannacht de cijfers over het derde kwartaal. De nettowinst steeg wel. Dankzij een eenmalige bate als gevolg van de sluiting van een distributiecentrum, was de nettowinst 29 procent hoger, met een bedrag van 49,3 miljoen dollar. Het derde kwartaal eindigde op 27 augustus. Levi Strauss maakte verder bekend ambitieuze plannen te hebben om het eigen winkelnetwerk in de Benelux uit te breiden.

10 oktober 2006

 

Jeans voor iPod

Levi's heeft RedWire jeans op de markt gebracht. Het is een spijkerbroek met een joystick in het horlogezakje en een speciaal rood lint om een iPod op aan te sluiten en te bedienen. De broek is nu ook verkrijgbaar in Nederland. Het iPod basisstation is 'onzichtbaar' in een zijzak van de jeans genaaid. De iPod koppel kan via het zakje aan een rode geleidende strook worden gekoppeld, die uitkomt in het horlogezakje waar het apparaat met een joystick te bedienen is. De ontwerpers hebben rekening gehouden met wat zij de onesthetische bult noemen. Het zakje is zo ontworpen dat de bult nauwelijks zichtbaar is. De rode strook is lang genoer, zodat de gebruiker zijn iPod zonder onderbreking uit de zak kan halen om op het scherm te kijken. Om een wirwar aan draad te voorkomen is er een opwindbare koptelefoon ingebouwd en ook de oortjes weggewerkt. De RedWire jeans is er voor dames en heren. Winkelprijs €199,95. (Bron: ANP)

www.levis.com
29 september 2006

 

Levi’s voorzitter met pensioen

Phil Marineau, voorzitter van Levi Strauss & Co, zal eind dit jaar de denimgigant verlaten. Dit betekent het einde van een zeven-jaar-durende loopbaan bij het bedrijf. In die tijd werkte hij hard om Levi’s weer winstgevend te maken. Het bedrijf maakte meteen ook bekend dat John Anderson was benoemd tot operationeeldirecteur, waardoor hij automatisch de meest geschikte persoon wordt om Marineau op te volgen. “Toen ik bij Levi’s kwam werken heb ik tegen het bestuur gezegd dat ik zeven à acht jaar een geschikte tijdsduur vond voor deze aanstelling,” zei Marineau in een gesprek met Women’s Wear Daily. “Als je je werk goed doet zul je aan het eind van zo’n periode bereiken wat je wilde bereiken. Ik denk dat wij op dat stadium zijn gekomen.” Vorig jaar doorbrak Levi’s het dalende omzetpatroon. Hoewel de retailer nog geen consequente winst heeft behaald is het Marineau wel gelukt om de afgelopen drie jaar stabiliteit in de toplijn aan te brengen. Ook is het bedrijf, onder zijn leiding, zich meer op productontwikkeling gaan concentreren en heeft het een einde gemaakt aan de eigen productie.

Anderson trad in 1978 bij Levi’s in dienst. Tot 1988 was hij voorzitter van Levi’s Azië. Van september 2003 tot februari 2005 deed hij dienst als interimvoorzitter van Levi Strauss Europe. Zijn recente benoeming door Marineau stelt hem in staat de rol van groepsvoorzitter over te nemen. “Natuurlijk is John een kandidaat voor die baan,” zei Marineau tegen WWD. Het bestuur zal in de komende weken bijeen komen om de kwestie van opvolging te bespreken. Ondertussen is de rol van operationeeldirecteur nieuw en speciaal voor Anderson gecreëerd. Marineau concentreerde als voorzitter op het minimaliseren van de bedrijfsschulden. “We zullen ons blijven concentreren op het genereren van liquide contanten om de schulden mee af te betalen,” zei hij. “Onze groei is niet de nummer één prioriteit geweest. We hebben al onze aandacht gevestigd op de restauratie van de financiële kracht van het bedrijf...en dat is nog steeds onze nummer één prioriteit dit jaar.” Ondertussen heeft Anderson zich gericht tot China, India en Zuid Afrika als “de ontluikende grote markten” voor Levi’s en Dockers. “Consumenten zullen overal ter wereld dezelfde soort innovatie verwachten,” zei Anderson. “Ik denk dat daar de kansen voor ons liggen.”

www.levi.com
7 juli 2006

 

Levi’s lanceert jeans van organisch katoen

Spijkerbroekenfabrikant Levi’s zal dit najaar een jeanslijn van 100 procent organisch katoen te lanceren. Het organisch katoen zal in een beperkt aantal nieuwe en populaire heren- en damesstijlen in de Red Tab en Levi’s Capital E lijnen worden gebruikt. De ‘Levi’s Eco’ broeken zullen vanaf november 2006 in Amerikaanse Levi’s winkels verkrijgbaar zijn en in het voorjaar 2007 zullen ook andere producten worden geïntroduceerd. “Als uitvinder van de jeans is het uiterst belangrijk voor ons om onze producten te blijven innoveren,” zei Levi’s US merkvoorzitter Robert Hanson. “Gezien onze geschiedenis als voorstander van verantwoorde productie en zakelijkheid, laat dit initiatief zien dat kwaliteit en verantwoordelijkheid nooit uit de mode zijn. Consumenten die graag milieuvriendelijke persoonlijke keuzes maken kunnen jeans kiezen die minder van het milieu vergen zonder daarvoor de stijl of kwaliteit van het Levi’s merk op te geven.” De organische lijn zal in verschillende stijlen, kleuren en afwerkingen verkrijgbaar zijn. Ook de verpakkingen zullen van organische stoffen of herbruikt papier zijn gemaakt.

www.levis.com
6 juli 2006

 

Verkoop daalt bij Levi's

Levi Strauss & Co heft de resultaten van het eerste kwartaal bekend gemaakt. Hoewel de winst is gestegen, laten de verkoopcijfers een daling zien. Vooral de zwakke Europese markt was oorzaak van de lagere verkoop.
De eerste fiscale drie maanden van 2006, die 26 februari eindigden, lieten een winststijging zien van 13,7 procent van $47,3 miljoen vorig jaar naar $53,8 miljoen. Hoewel het bedrijf verbeteringen heeft gemaakt op het gebied van verkoop-, algemene- en administratieve uitgaven, was de winst vooral te danken aan de verlaging van een schuld van $23 miljoen naar $7 miljoen.

De verkoop daalde echter met 6,5 procent naar $940,2 miljoen, vergeleken met $1 miljard in dezelfde periode het jaar ervoor. De slechte retailsituatie in Europa werd genoemd als de belangrijkste reden voor de daling van de verkoop. In totaal daalde de verkoop in Europa met 19,1 procent naar $240,9 miljoen.

Directeur Phil Marineau: “Ik ben sinds midden februari op zoek naar een nieuwe directeur voor Europa. Er is nog veel te doen dit jaar.” Hij zei dat verbeteringen pas in de tweede helft van het jaar zichtbaar zullen worden. Dan worden er nieuwe orders geplaatst en winkels geopend.
Ook op de Amerikaanse markt ging het Levi's niet voor de wind. De verkoop aldaar daalde met 2,3 procent, naar $277,1 miljoen. De verkoop van het Docker's label deed het echter wel goed. De verkoop van dit label steeg in Amerika met 4,8 procent naar $158,7 miljoen. Ook in de Aziatische landen ging het beter, daar steeg de verkoop met 8,9 procent naar $172,7 miljoen.

www.levis.com
13 april 2006

 

 

 

 

Levi's benoemt algemeen directeur Benelux

Levi Strauss Europe heeft Marco de Gier benoemd tot algemeen directeur van Levi Strauss Benelux en Scandinavië.

De Gier zal verantwoordelijk zijn voor de strategie en de leiding over de activiteiten in de Benelux en Scandinavië. Hiervoor was hij algemeen directeur van jeansbedrijf Cottonhouse in de Benelux, en is daarvoor ook als divisiedirecteur van Mexx Sport werkzaam geweest.

De Gier volgt Bernard Didier in Brussel op en zal direct rapporteren aan Kenny Wilson, Europeese Commercieel vice-directeur. Didier verlaat het bedrijf na 15 jaar dienst.

Levi Strauss Europe voert de merken Levi's, Dockers en Levi Strauss Signature. Het bedrijf heeft een netwerk van 9 verkoopkantoren, 8 distributiecentra en 3 productiepunten, en heeft 4,000 werknemers in dienst.

In 2005 boekte Levi Strauss Europe een omzet van ruim $981 miljoen (€823 miljoen). De groep realiseerde een netto omzet van $4.13 miljard, en een nettowinst van $156 miljoen.

www.levi.com
10 maart 2006

 

 

 

Levi's ziet verbetering jaaromzet

Levi Strauss & Co heeft vooruitgang geboekt tijdens 2005. De denimretailer zag de netto omzet met $53 miljoen (€44.6 miljoen) stijgen, terwijl de operationele winst toenam tot $228 miljoen. De bruttowinst steeg $104 miljoen naar $1.9 miljard en de nettowinst schoot omhoog van $30 miljoen in 2004 tot $156 miljoen, voornamelijk dankzij de hogere operationele winst.

“We hebben onze belangrijkste doelstellingen bereikt,” zei voorzitter Phil Marineau in een persbericht. “We hebben de winstgevendheid van het bedrijf beduidend verbeterd en hebben een acht-jaar durende omzetdaling tot een einde gebracht.” Hij gaf toe dat het bedrijf terughoudend is over 2006 “gezien de huidge onzekerheid in de retailmarkt in de VS en Europa”, maar zei wel dat hij “aangemoedigd was door de innovatieve en zeer competitieve producten die Levi's momenteel ontwikkelt.”

De netto omzet in het vierde kwartaal bleeft hetzelfde met $1.16 miljard, terwijl de bruttowinst tijdens het kwartaal met $3 miljoen tot $510 miljoen steeg. De nettowinst steeg van een verlies van $19 miljoen in het voorgaande jaar tot een winst van $44 miljoen. De winststijging was het gevolg van een hogere operationele winst, lagere belastingskosten en lagere management contractkosten voor buitenlandse valuta.

www.levi.com
16 februari 2006

 

 


Sexy silhouet bij Levi's

De nieuwe herfst/winster 2006 collectie van Levi's is, in één woord, sexy. Lage tailles and strakke silhouetten overheersen zowel bij de mannen als bij de vrouwen, terwijl zwarte denim weer helemaal terug is.

De nieuwe collectie werd op maandagavond tijdens een modeshow in de Antwerpse zoo aan Belgische en Nederlandse pers en Levi's klanten getoond. De Levi's Engineered Jeans, vijf jaar geleden door de Deense ontwerper Rikke Korff in het leven gebracht, maakten opnieuw deel uit van de collectie. Met de kenmerkende platte naden en een speciaal stikprocédé heeft deze lijn een schone doch ruige uitstraling, geheel geschikt voor de trendbewuste consument.

De show opende met drie nieuwe jeansconcepten die geïnspireerd werden door het Engelse kinderversje “Rub a dub dub, Three men in a tub; And who do you think they be? The Butcher, The Baker, The Candlestick Maker”. Op basis van de drie genoemde vakken die in het rijmpje voorkomen werden drie nieuwe looks gecreëerd.

De nieuwe lijn bestaat uit shirts en spijkerbroeken uitgevoerd in nieuwe silhouetten en afwerkingen: ‘floured' (The Baker), ‘waxy' (The Candlestick Maker) en ‘hemoglobin' (The Butcher). Het resultaat is edgy en brilliant.

Met Levi's Vintage Clothing worden handgemaakte reproducties van iconische 501 jeans uit 1933, 1947 en 1955 gemaakt. Het meest gewilde item is de limited edition Tow Rope Levi's 501 jean uit 1933; de originele broek werd gebruikt om een gestrande vrachtwagen in Californië weg te slepen en het incident inspireerde later de meest beroemde advertentiecampagne van het bedrijf. Met een bedrukt T-shirt van grafisch kunstenaar Jim Phillips gepaard is de look zowel casual als sexy.

De verschillende variaties op de zwarte, super-strakke jean zijn momenteel de meest gewilde look onder fashionista's, dankzij de invloed van Kate Moss en Sienna Miller. Van gitzwart tot een zacht grijs zijn deze jeans vrouwelijk en zeer begerenswaardig.

Met de Blue Guys en Girls lijnen wordt de traditionele look van Levi's met de chic van de catwalk gecombineerd. De Girls kunnen kiezen uit zowel strakke als wijdere silhouetten en wijde en strakke rokken in zowel indigo als zwart en grijs. In de Levi's Red Tab Guys en Girls lijn krijgen zwart en nieuw zwart een prominente rol in het volgende seizoen.

www.levi.com
20 december 2005

 

Levi's meldt winstdaling en 2 nieuwe lijnen

De nettowinst van Levi Strauss & Co is in het derde kwartaal met 18 procent gedaald. De spijkerbroekenfabrikant wijt de afname aan fors gestegen belastingen en een bescheiden groei van de netto omzet. Volgens topman Phil Marineau heeft de hoge prijs van benzine de verkoop van de goedkopere lijnen van Levi's negatief beïnvloed. “De marktomgeving is erg competitief,” zei hij, “consumenten zijn voorzichtig.”

De nettowinst is van $46,6 miljoen vorig jaar gedaald naar $38,2 miljoen. De belastingafdracht is inderdaad fors gestegen voor het bedrijf: van $17,8 miljoen in 2004 naar $39,8 miljoen dit jaar. De operationele winst voor de vier maanden tot 28 augustus jl. is wel met 9 procent gestegen naar $139 miljoen. De herstructureringskosten van het concern zijn wel gedaald; van $28 miljoen naar $5 miljoen.

Volgens Marineau heerst in Europa momenteel “het slechtste retailklimaat van de afgelopen 15 jaar”. Het concern heeft verschillende stappen genomen in een poging het tij te keren, zo is er een meer modische productlijn en een nieuw winkelformat ontwikkeld, maar deze vernieuwingen hebben nog niet het gewenste resultaat gehad.

Levi Strauss, dat in San Francisco is gevestigd, probeert al bijna acht jaar de daling van de verkopen te keren. Vorig jaar werd daartoe een aantal ingrijpende maatregelen genomen. Er werden fabrieken gesloten, werknemers ontslagen en verliesgevende productlijnen stopgezet. Het bedrijf heeft de focus verlegd naar de core merken Levi en Dockers en zijn goedkopere Signature-lijn uitgebreid.

Een analist van KDP Investment Advisors heeft tegen persbureau Reuters gezegd dat Levi Strauss het “redelijk goed” doet, zeker gezien de gedaalde kledingverkopen.

Ten einde zijn aanwezigheid in de premium jeansmarkt te versteken gaat het bedrijf in november twee nieuwe collecties lanceren. De lijnen – genaamd Red en Capital E – brengen spijkerbroeken vanaf $70. (Bron: Reuters)

www.levi.com
17 oktober 2005


Levi's lanceert nieuw retailconcept; 1e filiaal geopend

Levi's wil in Europa marktaandeel terugwinnen en gaat de strijd aan met het groeiend aantal hippe, luxueuze denimlabels. Daartoe keert het oudste authentieke spijkerbroekenmerk ter wereld terug naar zijn roots. Zo brengt het merk een Vintage Clothing-lijn op de markt waarin ieder seizoen reproducties van originele modellen worden uitgebracht. Voor de zomercollectie van 2006 komt het bijvoorbeeld met een selectie handgemaakte replica's uit de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw. Daarvoor kan het merk terugvallen op een fors archief en lange historie. Een pre waarover jongere jeansmerken zelden beschikken.

Belangrijk onderdeel van deze aanpak is een complete restyling van de winkels. Woensdag werd de eerste Levi's Revolution Store geopend op een nieuw adres, de Kalverstraat 55 in Amsterdam. Retailmanager John van Dorst vertelt dat de Levi's winkels hard aan een ‘upgrade' toe waren. “Zodat men aan de winkel kan zien wat het merk behelst. Levi's is namelijk een ‘premium' merk en een expert op het gebied van ‘fit & finish'. Bij Levi's gaat het om denim.” Het merk wil zich onderscheiden met aandacht voor ‘echte jeans'.

In het interieur van de nieuwe Revolution Store zijn verschillende elementen uit de rijke Levi's geschiedenis terug te zien. Om zijn verhaal te illustreren loopt Van Dorst langs het ‘oude' Levi's filiaal op nummer 35 – dat overigens op 23 september de deuren sluit. In de winkel – die in 1999 werd gebouwd – domineert de kleur rood, de rekken zijn vol en onoverzichtelijk. Terug op nummer 55 zien we dat in de nieuwe Revolution Store gebruik is gemaakt van veel koper en hout. Manshoge zwart-witte reclamefoto's maken het plaatje af. Meest opvallend is de toonbank of ‘denimbar' langs de muur en die zich uitstrekt tot achter in de zaak. Er achter zijn wandkasten met keurige stapeltjes spijkerbroeken. Hier kunnen klanten kiezen uit meer dan 150 modellen broeken: welke wassing, pasvorm, seizoenartikel, lengte- en taillemaat. “Dat is een belangrijke service voor onze klanten,” zegt Van Dorst, “en die counter herinnert aan de winkels van rond 1900 toen ook alles vanachter een toonbank werd verkocht. Bijkomend pluspunt is dat dit concept tijdbesparend werkt. Het winkelpersoneel kan klanten veel efficiënter helpen nu zij niet meer de hele winkel door hoeft zoekend naar een maat. Maar het meest belangrijk is dat consumenten hier iedere fit en iedere finish kunnen krijgen.” Wie zelden ‘nee' hoeft te verkopen, ziet zijn inkomsten stijgen. Zo merkte Levi's met de Revolution Store in Brussel – de eerste, die daar in maart open ging – en waar de omzet met 35 procent gestegen is.

Levi's Strauss & Co – want ook de oorspronkelijke naam wordt weer vaker gebruikt – wil het nieuwe retailconcept tussen nu en 2008 uitrollen in heel Europa. Hoewel er op dit continent ongeveer 300 winkels bij zullen komen, wordt het aantal verkooppunten in Nederland en België met 40 procent teruggebracht. Dit om de ‘premium' uitstraling van het merk consistent door te voeren. Voor Nederland staan op korte termijn 9 nieuwe winkels gepland, 8 in Amsterdam en Rotterdam en 1 filiaal in Eindhoven. In 2006 volgen winkels in Breda, Utrecht en Den Haag.

www.levis.com
22 september 2005

Levi's opent nieuwe winkels

Woensdag gaat de eerste nieuwe Levi's Revolution Store open in de Amsterdamse Kalverstraat. In een tijd waarin nieuwe en dure jeansmerken de markt beheersen, wil het 152 jaar oude merk opnieuw marktleider in Nederland worden. Nog dit jaar gaan 9 nieuwe Levi's stores open. In Amsterdam en Rotterdam komen er samen 8 en er wordt ook nog 1 filiaal in Eindhoven geopend. In de nieuwe Levi's stores ligt de nadruk op meer modellen en beter advies via de nieuw geïntroduceerde 'denimbar', waar klanten uit meer dan 150 modellen kunnen kiezen: welke wassing, pasvorm, seizoensartikel, lengte- en taillemaat. Levi's wil zich onderscheiden met aandacht voor de 'echte jeans'.

www.levi.com
20 september 2005

 

Levi's eert Andy Warhol

Levi's gaat werk van Andy Warhol gebruiken voor een nieuwe kledinglijn. Warhol, zelf drager van Levi's jeans, beeldde de spijkerbroeken af in zijn typisch Amerikaanse Pop-Art. In samenwerking met de Andy Warhol foundation brengt het kledinglabel nu een eerbetoon aan de kunstenaar met de Warhol Factory X Levi's. Op de kleding worden illustraties en uitspraken afgebeeld. De nieuwe kledinglijn, die volgend jaar in de winkels ligt, zal onder andere bestaan uit spijkerbroeken van 190 tot 250 dollar en tops variërend van 80 tot 300 dollar.

Met zijn kunstwerken gaf Warhol, die overleed in 1987, meerdere grote namen een icoonstatus, zoals Marilyn Monroe, Campbell Soup en Jacqueline Onassis. Levi's voorzitter Phil Marineau hoopt met de Warhol collectie een einde te maken aan de daling van de verkoopcijfers, waarvan nu al acht jaar lang sprake is.

In Nederland brengt Karina van Eerd agenturen sinds twee jaar het Italiaanse merk Andy Warhol by Cultura. De kledingcollectie voor dames, bestaande uit jurkjes, tops en rokjes, is opvallend en bedoeld voor een artistieke, kleine doelgroep. Karina van Eerd agenturen: ,,Andy Warhol wordt verkocht in modische winkels voor een jong publiek, maar dan wel in het hogere segment. Het is een kleine doelgroep, maar de verkoop gaat goed. Er wordt steeds een ander thema uitgewerkt: Zo waren Coca Cola flesjes overal op terug te zien. Dit seizoen zijn er veel afdrukken van tasjes en Warhols ‘The eye'. De collectie past bij een casual, stoere look.”

De Levi's-Warhol collectie zal eenzelfde stoere, artistieke uitstraling krijgen, maar wordt gesterkt door het imago van Levi's.

29 augustus 2005

 

Winst Q2 voor Levi's

Levi Strauss & Co heeft in het tweede kwartaal de winst zien stijgen, omdat het bedrijf fors in de kosten gesneden heeft. De winst steeg van $6 miljoen (€5,1 miljoen) vorig jaar naar $27 miljoen (€22,9 miljoen) over dezelfde periode in 2005. De winststijging is opvallend, omdat de omzet van het Amerikaanse spijkerbroekenconcern het afgelopen kwartaal juist is gedaald.
De netto-verkopen namen namelijk met 1,6 procent af naar $944 miljoen (€803,2 mln) tegen $959 mln (€816m) in 2004. Deze omzetdaling is voornamelijk het gevolg van de reorganisatie binnen het bedrijf en de reductie van het aantal productlijnen van de merken Levie's en Dockers. Maar ook afgenomen inkomsten bij de Dockers damesafdeling en gedaalde omzetten in Europa - als gevolg van het verslechterde retailklimaat hier - zijn daar debet aan geweest.

Desondanks is Levi's positief gestemd. Het concern ziet bijvoorbeeld zijn marktaandeel in Azië nog steeds groeien. CEO Phil Marineau zei in een verklaring dat het bedrijf nu precies daar is waar het verwacht had te zullen zijn. Levi Strauss & Co verkoopt jeans en casual kleding onder de merken Levi's, Dockers en Levi Strauss Signature in meer dan 110 landen.

www.levistrauss.com
13 juli 2005

 

Levi benoemt nieuw hoofd VS Dockers

's Werelds grootste merknaam, Levi Strauss & Co., heeft John Goodman benoemd tot voorzitter van de Amerikaanse Dockers divisie. De 40 jarige Goodman zal 6 juni aan zijn nieuwe baan beginnen en zal direct rapporteren aan Phil Marineau, ceo van Levi Strauss & Co.

Goodman was sinds december 2003 senior vice president en hoofd kleding van Kmart Holding Corporation, dochterbedrijf van Sears Holdings Corporation. Hij was verantwoordelijk voor de miljarden kleding- en huishoudartikelentak van Kmart, die 1,500 winkels telt.

"John is een getalenteerde handelaar en leider met een de opbouw van een renderend bedrijf op zijn c.v.," zei Marineau. "Hij heeft uitgebreide ervaring in de modebranche en de detailhandel en begrijpt het belang van sterke producten en het ontwikkelen van hechte relaties met detaillisten ten einde een merk sterk te doen groeien."

Voordat Goodman bij Kmart ging werken zat hij 11 jaar bij Gap Inc. waar hij werkzaam was in diverse bestuursfuncties. Toen hij Gap in 2003 verliet was hij adjunct-directeur merchandising, planning, productie en distributie voor de outlet winkels van het bedrijf. Hij was daarbij verantwoordelijk voor de ontwikkeling en lancering van de Banana Republic en Old Navy outlet concepten. Goodman begon zijn loopbaan bij warenhuis Bloomingdale's in New York waar hij als executive trainee begon en vier jaar als inkoper werkte.

"Ik ben erg blij om voor een legendarisch bedrijf als Levi Strauss & Co. te mogen werken," zei Goodman, die Bobbi Silten opvolgt. Levi Strauss en Co. boekte in 2004 een omzet van $4.1 miljard.

www.levistrauss.com
17 mei 2005

 

Q1 winstgevend voor Levi

Levi Strauss maakte in het kwartaal dat eindigde op 27 februari weer winst dankzij betere verkoopcijfers en minder reorganisatiekosten. De spijkerbroekenfabrikant schreef een nettowinst bij van $ 47,3 miljoen, tegen een verlies van $ 2,34 miljoen in de vergelijkbare periode een jaar eerder. De verkopen stegen met 4,5% naar $ 1,01 miljard.

www.levistrauss.com
13 april 2005

 

Levi's met mooie cijfers

Levi's heeft in het eerste kwartaal van het op 1 december begonnen boekjaar een nettowinst geboekt van 47 miljoen dollar tegenover een verlies van 2 miljoen dollar het jaar daarvoor.

De omzet steeg met 5 procent tot iets meer dan 1 miljard dollar. De goede prestaties zijn vooral te danken aan de goede verkoop van duurdere Levi-producten in Europa. Ook in Azië gingen de bekende Levi-spijkerbroeken vaker over de toonbank. De omzetten van Levi's en Dockers in Amerika daalde licht.

Levi's gebruikt de winst deels in de schuld van 1,65 miljard euro terug te brengen.

www.levistrauss.com
12-4-2005

 

Uitbreiding Levi Hongarije

Levi Strauss Hongarije, een onderdeel van de Amerikaanse spijkerbroekengigant Levi Strauss & Co, gaat zijn franchisenetwerk in Hongarije uitbreiden en er nieuwe producten op de markt brengen.
Momenteel opereert Levi Strauss Hongarije zeven winkels in dat land. "Dit aantal moet verdubbeld worden", aldus directeur Laszlo Kodaj in lokale media. Het bedrijf heeft een fabriek in Kiskunhalas, in het zuiden van Hongarije, waar 590 mensen werken.

www.levistrauss.com
17 februari 2005

 

Delta overeenkomst met Levi's

Delta Galil Industries heeft gisteren een concessionaire overeenkomst met het Amerikaanse Levi Strauss & Co getekend. Het van oorsprong in Israel gevestigde Delta zal voortaan heren en dames ondergoed en sokken in Europa verkopen onder het Levi Strauss Signature merk. De jeansgigant heeft het merk voor de massamarkt ontwikkeld.

De overeenkomst betekent een ommekeer voor Delta. In voorgaande overeenkomsten met merknaamproducenten concentreerde Delta zich op het ontwerp, de ontwikkeling en productie van de producten. Ditmaal zal Delta zich ook om de marketing en verkoop van de producten bekommeren.

Deze overeekomst betekent de intrede van Delta in de massamarkt voor lingerie en onderkleding in Europe. Dit is al langer een doel van het bedrijf geweest, volgens CEO van Delta, Arnon Tiberg.

Momenteel bestaat 8% van de omzet van het bedrijf uit verkoop naar Europa. Nadat Delta kort geleden Auburn Hosiery Mills - dat in de VS en Europa Wilson sport sokken produceert - had overgenomen, besloot het bedrijf meerdere overeenkomsten te sluiten om merken te produceren en te marketen.

Tiberg vertelde dat Delta het Levi Strauss Signature merk in de Franse Carrefour, de Wal-Mart ketens in Duitsland, het Britse Wal-Mart dochterbedrijf Asda en de Britse Tesco zal verkopen. Hij gelooft niet dat zelfstandig marketen het bedrijf zal schaden. Tiberg zei dat de marketing via grote ketens zal worden verricht door middel van pre-order. Zolang het bedrijf de juiste prijs vaststelt voor de collectie zal het geen groot risico lopen, aldus Tiberg.

In de tussentijd rapporteerde het Britse Marks en Spencer teleurstellende resultaten voor tijdens. In de eerste negen maanden van 2004 vertegenwoodigde M&S 29% van Delta's omzet.

www.deltagalil.com
11 januari 2005

 

Levi winkels verkocht

In Noord-Amerika heeft Hub Holding Corp. de laatste 32 Levi's/Dockers winkels van Casual Male Retail Group Inc gekocht. De aankoop, waarmee een bedrag van 12,8 miljoen dollars in cash is gemoeid, geeft Hub Holding alle rechten om zakelijke overeenkomsten te sluiten en alle lease-rechten.

Casual Male heeft met deze inkomsten haar debet onder de immer fluctuerende kredietlijn kunnen stellen. Casual Male Retail Group zijn bijna 500 Casual Male Big & Tall winkels actief, is er een Casual Male e-commerce site en meer dan 20 Rochester Big & Tall winkels. Hub Holding Corp. is lid van het financieel servicebedrijf Sun Capital.

www.casualmale.com
30 november 2004

 

Levi's Footwear in India

Vanaf april 2005 is de productie en marketing van Levi Strauss Footwear in India in handen van M&B Footwear. Deze in Delhi gestationeerde schoenenproducent heeft inmiddels een overeenkomst getekend met de Levi's Company. De verkooplocaties zijn 50 Levi's winkels en een groot aantal M&B verkooppunten.

De gewilde schoenenrange omvat casual shoes en sneakers voor zowel dames als heren, aldus Shumone Jaya Chatterjee, de managing director van Levi Strauss in India. M&B Footwear heeft ook een eigen label, i-D Shoes en is daarnaast licentiehouder voor Lee Cooper. Daarnaast bereidt het zich voor op de lancering van Lee Cooper's Femme label in India.

www.levistrauss.com
12 oktober 2004

 

Levi's in bags

Jeans gigant Levi's gaat in tassen. Levi Strauss gaat tassen op de markt brengen onder het label Levi's ® vanaf S/S 2005 . Met als inspiratie de U.S. West Coast, de oorsprong van het jeanslabel, laat de collectie een sexy en jeugdige interpretatie zien van de geschiedenis van het merk: denim, spijkers, de Arcute stiksels en de bekende red Tab. De collectie bestaat uit 160 producten met een duidelijke focus op het aanbod meisjesstijlen dat bestaat uit tien verschillende thema's. Voor de herencollectie zijn dat er zeven.

Voor de tassenontwerp en -productie is een licentie overeengekomen met het in Hong Kong gestationeerde GMI Asia Pasific Ltd.

www.levistrauss.com
3 augustus 2004

 

Levi Strauss schrijft weer zwarte cijfers

Over het tweede kwartaal van dit jaar heeft Levi Strauss & Co. weer winst gemaakt. Na een teleurstellend 2003 ziet 2004 er goed uit. De verkopen stegen in de drie maanden met 3 procent ten opzichte van vorig jaar, in het eertse kwartaal stegen de verkopen ook reeds. In de maanden maart, april en mei werd 958,8 miljoen euro omgezet.

Het bedrijf noteerde een netto winst van 5,6 miljoen dollar tegenover een verlies van bijna 42 miljoen een jaar eerder. De goede cijfers zijn te danken aan de sterke groei in Azië en het goedkopere Signature merk.

Chief Executive Officer Phil Marineau zegt dat Levi's nog een lange weg te gaan heeft op het gebied van optimalisatie van de organisatie, maar voelt zich gesterkt door de positieve ontwikkelingen bij alle business units.

Er werd verder niets bekend gemaakt over het verkoopproces van Dockers wat nog altijd 1,4 miljard op jaarbasis omzet.

www.levistrauss.com
13 juli 2004


Levi zet Dockers in etalage

Levi Strauss wil het broekenmerk Dockers verkopen om zijn zwakke financiële positie te verbeteren. Dat heeft de Amerikaanse spijkerbroekenfabrikant laten weten. De bank Citigroup is daarvoor door het bedrijf ingehuurd als adviseur.
Levi introduceerde Dockers in 1986 en had al snel succes met het merk. In het afgelopen boekjaar leverde het een omzet op van $1,4 miljard dollar (€1,2 miljard). De totale omzet van Levi Strauss bedroeg $4,1 miljard dollar. De verkopen gaan al jaren omlaag, waardoor het bedrijf in de rode cijfers is geraakt.
(Bron: ANP)

www.levistrauss.com
12 mei 2004

 

Levi's zaken gaan goed

De zaken gaan goed voor Levi Strauss. De Amerikaanse jeansgigant heeft aangekondigd dat de verkopen beter zijn verlopen en dat er minder verlies is geweest. Veel minder verlies zelfs. Want Levi's noteerde 'slechts' een verlies van $ 2 miljoen in het eerste kwartaal van het boekjaar dat begin december is begonnen. Voor dezelfde periode vorig boekjaar was dit nog $ 58 miljoen. De omzet nam toe van $ 877 miljoen naar $ 962 miljoen.

Vooral de hoger geprijsde spijkerbroeken van Levi's hebben te kampen gehad met een sterke concurrentie. De firma verwacht een voortgang op de druk van de prijzen en focust zich daarom op een vermindering van de kosten. Om deze reden zullen in Amerika in de maand mei 200 mensen hun baan verliezen en gaan 75 tijdelijke functies verdwijnen.
De netto verkopen van het eerste kwartaal gingen 9,7% omhoog naar $ 962 miljoen, een jaar eerder was de Signature lijn met succes geïntroduceerd in de Wal-Mart.

Het merk Signature zorgde voor 11% van de kwartaalverkopen, goed nieuws voor de firma die sinds de val van de verkoopcijfers in de jaren negentig van de vorige eeuw meer dan eens in het nieuws kwam met slechte berichten op financieel gebied.
Ook de verkopen in Azië gaan de goede kant op, volgens CEO Phil Marineau.

Dockers en Levi's merken blijven echter onder druk staan van de prijzen en zwakte in de herenmode moeizaam te verkopen, ofschoon de firma ook melding maakt van een gegroeide consumentenvraag in de maanden februari en maart.
Levi Strauss meldt dat het totaal van de schuld staat op 2.26 miljard, dat verminderde op 29 februari, het einde van het fiscale jaar, naar 2.11 miljard dollar.

Als onderdeel van een herstructureringplan wil Levi Strauss de minder winstgevende en slecht verkopende producten afstoten. Evenals licentieproducten die niet bijdragen aan het sterke karakter van het jeanslabel. Er zijn daarom plannen om tops van de labels Levi's en Dockers in licentie uit te besteden.

www.levistrauss.com
16 april 2004

 

Herstel Q1 Levi Strauss

Levi Strauss heeft in het eerste kwartaal van het in begin december begonnen boekjaar een nettoverlies van $ 2 miljoen geleden. In dezelfde periode vorig jaar meldde het Amerikaanse spijkerkledingconcern nog een verlies van $ 58 miljoen. De omzet nam toe van $ 877 miljoen naar $ 962 miljoen.

www.levistrauss.com
14 april 2004

 

Levi's heeft "teleurstellend jaar" gehad

Levi Strauss & Co heeft over 2003 fors verlies geleden. Het Amerikaanse spijkerbroekenmerk heeft over het afgelopen boekjaar (eindigend op 30 november jl.) een netto verlies van $349 miljoen gerapporteerd. In 2002 boekte Levi nog winst. Tevens heeft het bedrijf eerder gepubliceerde resultaten voor 2001, 2002 en de eerste helft van 2003 fors neerwaarts bijgesteld. Dit bleek noodzakelijk nadat bij de boekhouding "menselijke fouten" aan het licht waren gekomen. Er zijn geen aanwijzingen voor fraude, zo heeft het bedrijf laten weten.

Levi Strauss meldde verder dat in 2003 ook de netto verkoop is gedaald, van $4,15 miljard in 2002 tot $4,09 miljard het afgelopen jaar.

CEO Phil Marineau zei in een verklaring dat 2003 "een teleurstellend jaar" was voor Levi Strauss. "Het is in de loop van het jaar steeds verder achteruit gegaan met de bedrijfsresulaten, als gevolg van de slechte omstandigheden op zowel de Amerikaanse markt als in Europa." De topman ging verder: "De scherpe prijsconcurrentie heeft ook niet geholpen en we hebben zelf fouten gemaakt."

Het bedrijf is wel tevreden over de sterke resultaten die het in Azie heeft geboekt en met de introductie van de nieuwe Levi Signature-lijn in de VS, Canada en Azie. Deze successen hebben echter niet de verliezen kunnen goedmaken die zijn geboekt met Levi's en Dockers in de VS en de zwakke Europese resulaten.

In weerwil van de slechte resultaten sprak Marineau de verwachting uit dat de opbrengsten al in het eerste kwartaal van 2004 met ongeveer 5% zullen stijgen. Daartoe neemt het bedrijf naar eigen zeggen ingrijpende stappen. Focus ligt daarbij op een reductie van de kosten en verbetering van de verkoop.

De gecorrigeerde cijfers over de boekjaren 2002 en 2001 zijn als volgt. De winst over 2002 is herzien van $25 miljoen tot $7,3 miljoen en die over 2001 van $151 miljoen tot $93,7 miljoen.

www.levistrauss.com
2 maart 2004

 

Dubbele winst na sluitingen

Nadat Levi's aankondigde haar Amerikaanse fabrieken te sluiten en ongeveer tweeduizend man te moeten ontslaan, komt er nu goed nieuws uit San Francisco. In het derde kwartaal maakte het overbekende spijkerbroekenbedrijf namelijk twee keer zoveel winst als in het voorafgaande kwartaal.

Was deze in Q2 nog 13,7 miljoen dollar, nu steeg de netto winst naar 26,7 miljoen. De toename is volgens Levi's vooral te danken aan de introductie van een goedkopere jeansversie in de Amerikaanse winkelketen Wal-Mart en de goede zaken die het deed in Azië.

Over de langere periode van de afgelopen negen maanden veranderde er voor Levi Strauss weinig in verkoopcijfers. Wel wist het haar netto verliezen in dat tijdsbestek te verlagen van 19,5 naar 11,1 miljoen dollar.

www.levistrauss.com
1 oktober 2003

 

Levi's sluit fabrieken

Jeansmaker Levi's zal dit jaar de deuren sluiten van haar Noord-Amerikaanse en Canadese fabrieken. De stap maakt deel uit van een proces dat twintig jaar geleden door het bedrijf werd ingezet. Het wil namelijk af van het oorspronkelijke fabricagebeleid, waarbij alle productie binnenshuis plaatsvond. Levi Strauss & Co zal deze outsourcen naar landen waar deze goedkoper is, om zo haar concurrentiepositie te behouden.

Bij de doorvoering van deze plannen zullen ongeveer tweeduizend banen verdwijnen. "Helaas zullen wij daarbij veel medewerkers moeten laten gaan die zich jarenlang goed voor ons hebben ingezet.", zegt Phil Marineau, de huidige directeur, in een persbericht. Om hen op te vangen zullen in de getroffen gebieden werkgelegenheids- en ondersteuningsprojecten gestart worden, aldus Marineau. Levi's zal voor de opzet van deze projecten steun zoeken bij de overheid.

Eerder deze maand kondigde het merk uit San Fransisco al aan 350 banen in Amerika en 300 banen in Europa te moeten schrappen. Levi's maakte 11,6 miljoen euro verlies in het tweede kwartaal van 2003, hoewel de vooruitzichten vooor de jeansindustrie over het algemeen heel goed zijn. Dit lijkt vooral te wijten aan de concurrentie van goedkopere merken.

Ook heeft het merk de laatste jaren haar grote op de jongerenmarkt moeten overdragen aan jonge labels als Miss Sixty. Om beter te kunnen voorzien in dit aandeel van de markt, zal Levi's in Europa een aantal nieuwe winkels met trendy jonge dameskleding openen. Op deze manier hoopt het 150 jaar oude merk zich te blijven vernieuwen.

www.levistrauss.com
27 september 2003

 

 

Levi's gaat stunten

Levi Strauss bestaat 130 jaar, maar qua resultaten valt er weinig te vieren bij de beroemde spijkerbroekenfabrikant. Inmiddels schrijft Levi Strauss rode cijfers. Het bedrijf probeert nu het tij te keren door onder meer enorme prijsstunts. Duitse discounters verkopen de 501 voor nog geen dertig euro zo meldt het Duitse blad Werben & Verkaufen. Daarnaast is het bedrijf genoodzaakt grondig te reorganiseren en verliezen alleen al in Europa zo'n 300 mensen hun baan.

De Levi's 501 heeft zijn glans verloren. In de jaren tachtig was het merk nog razend populair, maar nu wordt de Amerikaanse klassieker voorbij gestreefd door hippe merken als G-Star, Nolita of Miss Sixty. Over het eerste kwartaal van dit jaar werd een verlies geboekt van ruim 24 miljoen dollar; alleen al in Europa daalde de omzet met 11%, vergeleken met dezelfde periode in 2002. En dat terwijl de totale markt voor spijkerbroeken dit jaar met naar schatting vier procent zal groeien.

15 september 2003
www.levi.com

 

Levi's snijdt 300 banen

Levi Strauss&Co gaat ongeveer 300 banen snijden in Europa. Het merendeel van de functies verdwijnt daarbij op het hoofdkantoor in Brussel. Dat heeft de Amerikaanse spijkerbroekenfabrikant deze week bekendgemaakt.

Het banenverlies is onderdeel van een stroomlijning van de organisatiestructuur van het bedrijf. Om op de Europese markt concurrerend te kunnen blijven is Levi's genoodzaakt deze stappen te ondernemen. Het bedrijf moet namelijk de kosten drastisch omlaag brengen. Het is niet de eerste ingrijpende maatregel. De afgelopen twee jaar heeft Levi's al meer dan 3000 banen geschrapt en verschillende fabrieken gesloten.

4 september 2003
www.levi.com

 

meer >>